Η Ελλάδα αυτοκαταστρέφεται εκ των έσω – Η τρομολαγνεία εκτοξεύει στο 13,5% τα ομόλογα και στο 12,40% τα CDS

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις αγορές, η Ελλάδα κινδυνεύει από ορισμένους φαιδρούς και επικίνδυνους πολιτικούς, λαοπλάνους και τσαρλατάνους
Τα κάστρα δεν πέφτουν από τις επιθέσεις των εξωτερικών εχθρών αλλά είτε από εφιάλτες και προδότες εντός των τειχών είτε από επικίνδυνους δήθεν υπερασπιστές των τειχών που έχουν εγκλωβιστεί από τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Η ιστορία μας διδάσκει ότι τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω.

Η ιστορία, η διδακτική ιστορία επαναλαμβάνεται στην περίπτωση της Ελλάδος με τον πιο μελανό τρόπο.
Οι ανοησίες, η κινδυνολογία, τα Grexit, το χάος, η καταστροφή που καθημερινώς πολιτικά ανθρωπάκια προβάλλουν ως επιχειρήματα για το μέλλον της πατρίδας μας….έχουν κλονίσει σοβαρά την αξιοπιστία της χώρας.
Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω της τρομολογνείας η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου του παλμογράφου των προθέσεων των διεθνών επενδυτών, του 3ετούς ομολόγου που αποτελεί σημείο αναφοράς για το πώς αντιλαμβάνονται οι ξένοι το πολιτικό ρίσκο και το πώς αποτιμούν το κρατικό ρίσκο, έχει εκτοξευθεί έως το 13,46% χωρίς να αποκλείεται να δούμε και 15% ή 18% αποδόσεις.
Το 10ετές ομόλογο που αποτελεί για κάθε χώρα benchmark δηλαδή ομόλογο αναφοράς έχει φθάσει η απόδοση στο 9,71% πλησιάζει το 10%.
Το spread η διαφορά απόδοσης των ελληνικών 10ετών ομολόγων με το αντίστοιχο 10ετές Γερμανικό διαμορφώνεται στις 910 μονάδες βάσης και το CDS στην 5ετία (το benchmark στα CDS είναι τα 5 χρόνια) έχει εκτοξευθεί στις 1240 μονάδες βάσης ή 12,40%.
Όλα αυτά συνέβησαν γιατί οι επιπόλαιοι έλληνες πολιτικοί αποφάσισαν μονομερώς να αποχωρήσουν από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ σφόδρα ενοχλήθηκαν στέλνοντας μας στην γωνία τιμωρία.
Όλα αυτά συνέβησαν γιατί οι επιπόλαιοι έλληνες πολιτικοί αποφάσισαν να επισπεύσουν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η επίσπευση αυτή κατέληξε σε φιάσκο για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Όλα αυτά συνέβησαν και θα συμβούν γιατί εν μέσω προεκλογικής περιόδου αντί να πρυτανεύσει η λογική της διασφάλισης της σταθερής πορείας της Ελλάδος, τα πολιτικά ανδρείκελα της χώρας διαγκωνίζονται στο ποιος θα πει την μεγαλύτερη ανόητη καταστροφολογία χωρίς να έχουν επίγνωση για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν εις βάρος της Ελλάδος.
Τα συνεχή υψηλά στις αποδόσεις των ομολόγων, τα κραχ στο χρηματιστήριο, η εκτίναξη των spreads και των CDS ευνοούν την ΝΔ που ποντάρει στο χάος και στην καταστροφή ώστε να τρομάξει ο πολίτης…..και να κλείσει έτσι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ έχει ξεκινήσει την διαφημιστική της καμπάνια περνώντας το μήνυμα ότι είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και την ίδια στιγμή τα βασικά της στελέχη διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτοπεί το ποιο καταστροφολογικό σενάριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδείξει ότι αποτελεί πολιτική δύναμη σταθερότητας και να αντικρούσει τα σενάρια καταστροφής για Grexit και άλλες ανοησίες.
Είναι πάντως θλιβερό γιατί η Ελλάδα μετά από 5 χρόνια συνεχίζει να βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
Το πολιτικό σύστημα, οι τυχοδιώκτες του πολιτικού συστήματος δεν προτάσσουν την σταθερότητα της πατρίδας αλλά το ιδιοτελές και κομματικό συμφέρον.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις αγορές, η Ελλάδα κινδυνεύει από ορισμένους φαιδρούς και επικίνδυνους πολιτικούς, λαοπλάνους και τσαρλατάνους, από αδίστακτους κομπάρσους της πολιτικής ζωής.
Η Ελλάδα κινδυνεύει από τον εσωτερικό εχθρό που είναι η λατρεία της εξουσίας και τα παρελκόμενα, μίσος για τον αντίπαλο, ασυδοσία και κινήσεις εις βάρος του έθνους, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις αγορές….η Ελλάδα κινδυνεύει από τα πολιτικά ανδρείκελα.

READ  ΖΩΔΙΑ 20/10/2017-Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό που πραγματοποιήθηκε χτες, ανοίγει μία περίοδο

 

Embedded image permalink 

Loading...
loading...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Loading Facebook Comments ...

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ