Αρχική » ΣΥΝΤΑΓΜΑ-Έτοιμες λίστες «τρομοκρατών» για αύριο λέει η ΕΛΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ-Έτοιμες λίστες «τρομοκρατών» για αύριο λέει η ΕΛΑΣ

από admin
λίστες «τρομοκρατών»Οργή και ντροπή μας προκαλούν τα όσα συμβαίνουν λίγες μόνο ώρες πριν την μεγάλη εορτή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα για πρώτη φορά δεν ακούστηκε

Έτοιμες λίστες «τρομοκρατών» για αύριο λέει η ΕΛΑΣ– Φοβούνται ανεξέλεγκτα επεισόδια

Οργή και ντροπή μας προκαλούν τα όσα συμβαίνουν λίγες μόνο ώρες πριν την μεγάλη εορτή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα για πρώτη φορά δεν ακούστηκε το θρυλικό εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Πριν ακόμη ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση, έγιναν 2 προσαγωγές πολιτών μου μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Όπως μεταδίδει το protothema.gr στην προσαγωγή δύο ατόμων επειδή διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος πριν την μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα προχώρησε η αστυνομία. Οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού τα περίπου 20 άτομα που μοίραζαν φυλλάδια και στη συνέχεια αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τα δύο άτομα.Ο ένας από τους δύο προσαχθέντες είναι το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Μαντάς.


«Ήμασταν 150 μέτρα μακριά από την μαθητική παρέλαση και με ένα τραπεζάκι και πανο μοιράζαμε φυλλάδια για την 25η Μαρτίου μέσα στα οποία αναφερόμασταν και στη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκινά την αφήγησή του ο κ. Μαντάς.

«Ήρθαν και απαιτούσαν να πάμε άλλα 150 μέτρα, έξω από το χώρο της πλατείας και απαιτούσαν να διαβάσουν το κείμενο για να το μεταφέρουν στους ανωτέρους τους. Τότε με βίαιο τρόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ένα κλοιό στα 20 άτομα και μας κατέβασαν με το ζόρι μέχρι τη Μητροπόλεως και εκεί με προσήγαγαν».Κατά τον ίδιο «τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση «πολιτική προδοσία» για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου στην Μητροπόλεως και επιχείρησαν να πιάσουν και άλλους αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες» προσθέτει ο κ. Μαντάς και υποστηρίζει ότι «μας άφησαν ελεύθερους γιατί τους ακούσαμε να λένε ότι το παίζουν οι ειδήσεις».

Οι λίστες «τρομοκρατών» της ΕΛ.ΛΑΣ, τα Drones και ο…Τσολιάδες!

Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» η ΕΛ.ΑΣ φοβάται ακόμη και πιθανή επίθεση με drone που μπορεί να ρίξει μπογιές ή ακόμη και παρέμβαση «μασκαρεμένων» που ως τσολιάδες θα θελήσουν να εισβάλλουν στην παρέλαση.

Φοβούνται ακόμη μήπως προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε χρόνο στο Λυκαβηττό!!!

Έχουν επίσης έτοιμες λίστες με φωτογραφίες για μεμονωμένα άτομα ή ομάδες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση του «παρατηρητηρίου» του διαδικτύου για βρουν πιθανούς «τρομοκράτες».

Υπάρχει σαφέστατη οδηγία για αύριο, να προχωρούν οι αστυνομικοί σε προσαγωγές με την παραμικρή αφορμή για να μην προκληθούν γενικευμένα επεισόδια. Φοβούνται ιδιαίτερα αντιδράσεις σε Πέλλα, Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα, Γιαννιτσά και λοιπές πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Στην Αθήνα, περίπου 1.600 αστυνομικοί θα περιφρουρούν τη στρατιωτική παρέλαση και θα βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για κάθε ενδεχόμενο. Εκτός των άλλων σε κλοιό ασφαλείας θα είναι η εξέδρα των επισήμων για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της Κυβέρνησης και άλλων επισήμων.

Επιπλέον φόβος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ είναι μήπως υπάρξει κάποια αιφνιδιαστική συμβολική ή άλλου είδους ενέργεια από τους συμμετέχοντες. Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου θα γίνει η δοξολογία όπου για την ΕΛΑΣ ελλοχεύει κι εκεί ο κίνδυνος να υπάρξει κάποια «ακτιβιστική» ενέργεια.

Φοβούνται ανεξέλεγκτη αντίδραση των Ελλήνων.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αυριανή μεγάλη παρέλαση.

Αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards