Ακόμη και το σενάριο της απαγωγής Ελλήνων στρατιωτικών κατά μήκος της συνοριογραμμής του Έβρου από τουρκικές δυνάμεις φοβούνται οι ελληνικές αρχές.

Σε μία τέτοια περίπτωση η αύξηση του βαθμού της κλιμάκωσης ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα θα ήταν θεαματική, δίχως να αποκλείονται τα χειρότερα.Δυστυχώς υπάρχει και προϊστορία σε αυτό το κάκιστο σενάριο.

Θυμίζουμε το επεισόδιο με την κράτηση επί αρκετές βδομάδες των Ελλήνων στρατιωτών, Κούκλατζη και Μητρετώδη στον Έβρο το 2018 από τουρκικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρούν πιθανό ακόμη και ένα τέτοιο ενδεχόμενο , μιας και οι προκλήσεις από πλευράς Τούρκων αστυνομικών και στρατοχωροφυλακής είναι καθημερινές στην συνοριογραμμή του Έβρου.Είναι γεγονός εξάλλου πως ανάμεσα στους «κατατρεγμένους» αλλοδαπούς βρίσκονται και επικίνδυνοι Τούρκοι κομάντος ενορχηστρωτές των προβοκάτσιων στις Καστανιές και αλλού.

Είναι οι ίδιοι που είτε πετούν από μόνοι τους χημικά στους Έλληνες αστυνομικούς είτε κατευθύνουν τις ορδές αλλοδαπών προκειμένου οι τελευταίοι να επιτεθούν σε «επιλεγμένα σημεία» των συνόρων.

Με τα μέτρα για τον κορονοϊό να παραλύουν τη χώρα, ίσως τα «πρωτοπαλίκαρα» του Ερντογάν στον Έβρο βρουν την ευκαιρία που ψάχνουν και προβούν σε μία διανόητα προκλητική κίνηση σαν και αυτή των απαγωγών Ελλήνων στρατιωτικών.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here