Ανήσυχος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στην Αττική.

«Με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», είπε ο συγκεκριμένα υπουργός στην εκπομπή του MEGA, Live News και πρόσθεσε ότι «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες, αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα».Ο Βασίλης Κικίλιας εκτίμησε πως «υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα». Νωρίτερα άλλωστε και ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εκτίμησε πως αν δεν παρουσιάσουν αποκλιμάκωση τα κρούσματα κορωνοϊού το επόμενο δεκαπενθήμερο, ίσως οδηγηθούμε σε lockdown.

Στο «κόκκινο» οι επιδημιολογικοί δείκτες του κορωνοϊού στην Αττική
Συνεχίζοντας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οι επιδημιολογικοί δείκτες εξάπλωσης της νόσου είναι για μας κόκκινη γραμμή. Ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε πως ο κορωνοϊός αποδείχθηκε ότι δεν είναι εποχικός και ως εκ τούτου δεν είδαμε ύφεση, αλλά αύξηση κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι.Επιπλέον, σημείωσε πως στην υπερμετάδοση του ιού συνέβαλαν και οι ασυμπτωματικοί, επαναλαμβάνοντας και εκείνος, μετά τους ειδικούς πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Υγείας είπε πως το υπουργείο προετοιμάζεται για ενδεχόμενη πίεση στο σύστημα υγείας στην Αττική και ανακοίνωσε πως σύντομα θα έχουμε 40 νέα κρεβάτια σε εντατικές της περιφέρειας.Loading...