Μια μυστηριώδης αρωματική πέτρα που ανακαλύφθηκε από κάτοικο του νησιού Orchid της Ταϊβάν έχει επιβεβαιωθεί ως ένα κομμάτι κεχριμπάρι , το οποίο έχει εκτιμώμενη αγοραία αξία 6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ .

Ο άντρας, με το επώνυμο Λι (李), βρήκε τη μοναδική πέτρα τον Μάρτιο ψαρεύοντας σε μια παραλία κοντά στο σπίτι του. Είπε ότι ήταν περίεργος για τη μαύρη πέτρα 4 κιλών, καθώς είχε μια γλυκιά, παρατεταμένη μυρωδιά και αποφάσισε να την πάει σπίτι.


Αφού μοιράστηκε την ανακάλυψή του με έναν φίλο, ο Λι έστειλε μικρά δείγματα του κομματιού στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Kaohsiung για δοκιμή.

Την Τετάρτη (7 Οκτωβρίου), ο αναπληρωτής καθηγητής των βιοεπιστημών Cheng Shi-Yie (鄭 竣 亦) επιβεβαίωσε το αντικείμενο ότι είναι κεχριμπάρι μέσω φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR) και το χαρακτήρισε εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο εύρημα.

Απίστευτο.Ψαράς στην Taiwan βρήκε μυστηριώδη αρωματική πέτρα αξίας 6 εκατομμυρίων (USD)- PHOTO


Σύμφωνα με τον Τσενγκ, το κεχριμπάρι είναι μια κηρώδης ουσία που εκκρίνεται μέσα στα έντερα των φαλαινών  και συχνά αναφέρεται ως «εμετός φάλαινας» ή «επιπλέων χρυσός».

Χρησιμοποιείται κυρίως ως στερεωτικό στην παραγωγή αρωμάτων και μπορεί να έχει μια μεγάλη τιμή   βάση την ηλικία της.

Επί του παρόντος, η διεθνής αγοραία αξία του ambergris είναι περίπου 50.000 US $ ανά χιλιόγραμμο.

Ο Λι είπε ότι σκέφτεται να πουλήσει και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για οικογενειακά έξοδα, ανέφερε η Liberty Times  taiwannewsREAD  Νεκρός ο Σεζάρ Μπαρόν σε αγώνα πάλης στο Λονδίνο
Loading...