Εικόνες δορυφόρου, που σε αφήνουν άναυδο, δημοσίευσε ο The Independent.

Εντυπωσιακή είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πάνω από την Βόρεια Ιταλία, από τη στιγμή που η πόλη αναγκάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα και να μπει σε καραντίνα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Οι εικόνες αποτελούν ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα του πώς η πανδημία έχει περιορίσει τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων, όπως συνέβη και στην Κίνα.Το Timelapse που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) απεικονίζει την μείωση της συγκέντρωσης διοξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα, όπως αυτή καταγράφηκε από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας.

“Αν και είναι πιθανό να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις εξαιτίας των νεφών και των αλλαγών της θερμοκρασίας είμαστε σίγουροι πως η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οφείλεται στην ελάττωση της κίνησης και της βιομηχανικής δραστηριότητας, που έχουν λάβει χώρα εξαιτίας της καραντίνας”, σημείωσε ο Claus Zehner, υπεύθυνος χειριστής του δορυφόρου από που τραβήχτηκαν τα πλάνα.Η Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, μετρά ήδη πάνω από 1.200 θανάτους. Η κυβέρνηση της χώρας θέτει ολοένα και αυστηρότερα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση των κρουσμάτων.

Οι πρώτες επιβολές “καραντίνας” στη χώρα ξεκίνησαν στις 22 Φεβρουαρίου, όταν σε ορισμένες πόλεις έκλεισαν τα σχολεία και πολλές τουριστικές ατραξιόν.

Δύο εβδομάδες μετά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, ανακοίνωσε την “επέκταση” της καραντίνας, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Οι κλειστές επιχειρήσεις, οι ακυρώσεις πτήσεων και οι πληγές στις βιομηχανικές μονάδες, είχαν τουλάχιστον ένα θετικό, την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here