Αρχική » Αρβανίτης: Δεν μπορούν να λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και το Αιγαίο δύο – ΒΙΝΤΕΟ

Αρβανίτης: Δεν μπορούν να λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και το Αιγαίο δύο – ΒΙΝΤΕΟ

από admin
Αρβανίτης: Δεν μπορούν να λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και το Αιγαίο δύο - ΒΙΝΤΕΟ

Στα ελληνοτουρκικά και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Αρβανίτης σε ομιλία του σε δημοσιογράφους..

-λίγο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας.

Ο Κώστας Αρβανίτης εξαπέλυσε “βολές” κατά της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τόσο τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή όσο και το προσφυγικό που έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική κρίση

Προσοχή στη Χάγη

Όπως τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης σε αυτό το «παιχνίδι» θα πρέπει να είμαστε ως χώρα πολύ φειδωλοί: «Δεν πρέπει να πάμε σε διάλογο με την Τουρκία με τους όρους της Τουρκίας. Όταν εμείς λέμε γενικώς να πάμε στη Χάγη, ως ΣΥΡΙΖΑ λέμε με ποιους πολιτικούς συσχετισμούς πρέπει να πάμε. Διότι στη Χάγη δεν πρέπει να χάσουμε. Δεν μπορεί να μπαίνουμε στη λογική ότι το πλοίο το έφεραν στα χωρικά μας ύδατα μέσα οι άνεμοι και να λέμε ότι η Μακεδονία είναι μία και το Αιγαίο είναι δύο!».

Προσέθεσε, δε: «Ένας φόβος που είχα είναι μήπως ο τυχοδιωκτισμός και οι παλικαρισμοί του Ερντογάν και η αμηχανία της Αθήνας μας οδηγήσει σε τραπέζι διαλόγου υπό πίεση».
«Το μαύρο τραίνο γίνεται ακόμα πιο ισχυρό»Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πολύ ανήσυχος και απαισιόδοξος για την άνοδο των δυνάμεων της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα: «Το μαύρο τραίνο γίνεται ακόμα πιο ισχυρό. Εδώ υπάρχει η μεγάλη αναγκαιότητα της σύμπραξης και συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο για να μην περάσουμε σε μαύρες μέρες που θυμίζουν μέρες του ΄35…»«Παιχνίδι με τις λέξεις»

Ο κ. Αρβανίτης υπογράμμισε πως η χώρα μας, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζουν παιχνίδι με τις λέξεις τονίζοντας ότι πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου, που φεύγουν από την πατρίδα τους για να σώσουν τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους: «Ο Ερντογάν παίζει ένα βίαιο, προκλητικό και ιμπεριαλιστικό παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή, γίνεται με ψιθύρους και με κλείσιμο ματιών από την Ε.Ε. Επίσης, έχει άμεση σχέση με το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται από τις πολιτικές Τραμπ και Πούτιν στην περιοχή. Εδώ δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου η χώρα δεν μπορεί να είναι παρατηρητής και σε μία λογική οπισθοχώρησης. Η Ε.Ε. θα πρέπει να πάρει θέση και να μη λειτουργεί ως… ρεπόρτερ. Την ίδια ώρα, έχουμε το προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα το οποίο έχει μετατραπεί με την απόλυτη ευθύνη Ε.Ε., ΗΠΑ, Ρωσίας και ΝΑΤΟ σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, επειδή έχουν δημιουργήσει συνθήκες πολέμου από τη Συρία έως τη Λιβύη».

Όχι μόνο Δεξιά αλλά και αδέξια

Ο Κ. Αρβανίτης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν είναι μόνο δεξιά αλλά είναι και αδέξια, με μεγάλες ευθύνες στην γιγάντωση της ανθρωπιστικής κρίσης και τυχοδιωκτική πολιτική: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την κρίση του προσφυγικού πάνω σε μία χώρα που είχε καταστραφεί. Το 2015 βρισκόμασταν στο κέντρο της οικονομικής κρίσης με κατεστραμμένο λαό, κατεστραμμένη οικονομία και 190.000 ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα μας ως πρόσφυγες εκείνο το καλοκαίρι. Αυτό το διαχειριστήκαμε, με κριτική, αλλά το διαχειριστήκαμε. Ο κ. Μητσοτάκης, με το που ήρθε στην εξουσία, κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πάνω στην κρίσιμη φάση του καλοκαιριού, δημιούργησε ένα μέγιστο θέμα στη Μόρια όπου από τους 5.000 ανθρώπους (κάτι για το οποίο είχαμε ασκήσει κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να πάει από τους 3.000 στους 5.000 ανθρώπους ο πληθυσμός της Μόριας) έφτασαν αρχικά στους 17.000 και σήμερα στους 22.000 με υποδομές για 2.500! Σήμερα δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στη Μόρια παρά τον πολλαπλασιασμό των προσφύγων».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή πληροφοριών και βίντεο: corfupress.comLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards