Είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής άμυνας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι άντρες των ΜΑΤ δίνουν από τις 28 Φεβρουαρίου μια τιτάνια μάχη για να κρατήσουν απαραβίαστα τα σύνορα της πατρίδας μας. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι ευχές και οι προσευχές ενός ολόκληρου έθνους.

«Αυτό που κάνουμε τις τελευταίες εννέα ημέρες δεν είναι απλά η δουλειά μας. Είναι μια ιερή αποστολή την οποία θα φέρουμε εις πέρας.

Δεν μας κουράζει η ορθοστασία. Δεν φοβόμαστε τις πέτρες και τα χημικά. Δεν μας πτοούν οι συκοφαντίες της τουρκικής προπαγάνδας.

Σε μας έλαχε να φυλάξουμε και πάλι Θερμοπύλες. Όσο μας δίνει δύναμη ο Θεός δεν θα επιτρέψουμε στους εισβολείς να πατήσουν ελληνική γη.

Ο Έβρος δεν θα πέσει» δηλώνει στο thestival, 33χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ από τις Καστανιές.«Έχουμε την Παναγιά μαζί μας»

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες στον Έβρο είναι αντίξοες. Το έργο που καλούνται να επιτελέσουν είναι δύσκολο.

Βρέθηκαν ξαφνικά μακριά από τα σπίτια τους, στην πρώτη γραμμή, για να απαντήσουν στην ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

«Έχουμε την Παναγιά μαζί μας. Εδώ και αρκετές ημέρες ο άνεμος γυρίζει τα χημικά πίσω στους Τούρκους. Όσο περισσότερα πετάξουν τόσο περισσότερο διευκολύνουν το έργο μας.

Η Παναγιά βοηθάει τον αγώνα μας. Ο άνεμος το βράδυ κοπάζει, όμως, όλη την ημέρα φυσάει προς την Τουρκία» επισημαίνει μιλώντας στο thestival, αξιωματικός των ΜΑΤ από τις Καστανιές.«Να μας χορηγηθεί άμεσα ο απαραίτητος εξοπλισμός»

Σε αυτή την ιστορική στιγμή οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών ενός ολόκληρου λαού.

Οι φρουροί του Έβρου νιώθουν ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων.

Το μόνο που χρειάζονται είναι η στήριξη του κράτους για να μπορέσουν να εκπληρώσουν άρτια το καθήκον τους.

«Δεν τίθεται για εμάς θέμα κόπωσης. Να αντιληφθεί η πολιτεία ότι θα κάνουμε το καθήκον μας στον μέγιστο βαθμό.

Το μόνο που ζητάμε είναι να χορηγηθεί άμεσα σε όλες τις δυνάμεις ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Δεν μιλάμε για κάτι που μπορεί να συμβεί. Μιλάμε για κάτι που συμβαίνει.Συνεπώς η χορήγηση του εξοπλισμού πρέπει να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες» δηλώνει στο thestival, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.

«Από την πρώτη στιγμή όλοι οι αστυνομικοί εξέφρασαν την επιθυμία να βρεθούν στα σύνορα και να προστατεύσουν τη χώρα από την εισβολή. Η κόπωση όλων είναι δεδομένη.

Το γεγονός ότι οι ντόπιοι αλλά και όλοι οι Έλληνες μας στηρίζουν αποτελεί για εμάς τιμή και κρατάει ψηλά το ηθικό μας.

Υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι τραυματισμοί, όμως, ακόμη και αυτοί που τραυματίζονται δεν θέλουν να αποχωρήσουν. Παραμένουν στην πρώτη γραμμή συνεχίζοντας να φυλάνε τα σύνορα της χώρας» καταλήγει ο κ. Τσαϊρίδης.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here