«Μπλόκο» σε όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν παρά τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, που βρίσκονται σε ισχύ, θα βάλει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του Πάσχα.

Το «σφράγισμα» κάθε νομού, κάθε παράδρομου και παρακαμπτήριου και επαρχιακού δρόμου σε 24ωρη βάση με μπάρες νερού, με περιπολικά και συμβατικά οχήματα της αστυνομίας περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή όσων ανεύθυνων πολιτών επιχειρήσουν να κινηθούν προς τα χωριά τους.

Για τον ίδιο λόγο αποτροπής, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα χρησιμοποιηθούν drones, ελικόπτερα, ακόμη και διόπτρες νυχτερινής όρασης.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι προετοιμασμένα για όλα από την Παρασκευή και με την κλιμάκωση να αναμένεται την Κυριακή των Βαΐων.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν κάποιοι να θελήσουν να εκμεταλλευτούν το σκοτάδι για τις παράνομες μετακινήσεις τους για να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους. Αυτή η προοπτική προκάλεσε την εντονότερη αστυνομική παρουσία τις νυχτερινές ώρες στον σχεδιασμό των μέτρων.

Έτσι, κιάλια νυχτερινής όρασης θα δοθούν σε αστυνομικούς, οι οποίοι θα βρίσκονται στα ύποπτα σημεία.

Τα drones και τα ελικόπτερα θα επιτηρούν από αέρος και θα κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος.

READ  Ιερά Σύνοδος: Οι εκκλησίες δεν θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here