Ενώ οι εφημερίδες και το διαδύκτιο από όλο τον κόσμο μιλάνε για την εξέλιξη της μεταδοτικότητας του SARS-CoV-2 λόγω της αιτιολογικής αιτίας του COVID-19, η Defender Europe 20, μια κολοσσιαία άσκηση  θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει την μεγαλύτερη ανάπτυξη  στρατευμάτων στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια: 30.000 αμερικανικοί στρατιωτικοί, 7.000 από 17 χώρες του ΝΑΤΟ , συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας,  θα δοκιμάσουν την ικανότητά τους να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε απειλή στην Ευρώπη.

Οι περισσότεροι από τους 20.000 στρατιώτες που φτάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα προσγειώνονται σε 7 ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Από αυτές, 6.000 μονάδες αποτελούν μέρος της Εθνικής Φρουράς και προέρχονται από 15 κράτη.

Οι πρώτες αφίξεις περιλαμβάνουν την 2η Ταξιαρχία της Combat Team και την 3η Διεύθυνση Πεζικού από τη Savannah στο γερμανικό λιμάνι του Bremerhaven, ενώ οι δύο πρώτες μηχανοκίνητες αποστολές θα διατεθούν στην Πολωνία και αρκετές άλλες έχουν προγραμματιστεί για  αργότερα.Defender Europe 20 Covid-19, Defender Europe 20: Άσκηση γεωπολιτικής εγκατάστασης εν μέσω Covid-19

Στη Λετονία προβλέπεται μια κοινή άσκηση των αλεξιπτωτιστών της Ταξιαρχίας Folgore με αυτές της 173ης Ταξιαρχίας που σταθμεύουν στο Βένετο. Συνολικά, επηρεάζονται 4 λιμάνια και 10 ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν 10 έθνη.
Η ταχύτητα των κινήσεων των στρατευμάτων είναι ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό οι στρατιωτικοί ηγέτες και ο στρατηγός Tod D. Walters, Διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής στην Ευρώπη, έχει εξασφαλίσει ότι οι συνοδείες της Defender Europe 20 θα μετακινηθούν εύκολα σε 4.000 χιλιόμετρα διότι “η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών συνεργάστηκαν για τη βελτίωση της υποδομής”.


Η Defender-Europe 20 θα τελειώσει με τις δυνάμεις των Η.Π.Α. και των εταίρων που θα λάβουν μέρος   επιστρέφοντας τον εξοπλισμό σε αυτές. Και τις προμήθειες  για τα αμερικανικά στρατεύματα,  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προφανώς, φαίνεται ότι ούτε μια επιδημία μπορεί να σταματήσει μια λειτουργία αυτού του μεγέθους.

Στην πραγματικότητα, ήδη από το περασμένο φθινόπωρο, όταν ανακοινώθηκε η άσκηση, υπήρξαν σημάδια νευρικότητας από τη Μόσχα και τις τελευταίες ημέρες ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «είναι πλέον σαφές ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει συμφέρον να μειώσει τις εντάσεις που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις με τη Ρωσία και της Defender 2020.

Στο Ζάγκρεμπ, τις τελευταίες ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ανακοίνωσε ότι προς το παρόν όλα θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί, και  η επιδημική κατάσταση “SARS-CoV-2” θα παρακολουθείται και ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές εάν είναι απαραίτητο.

Ο Stoltenberg ανέφερε επίσης την Ιταλία, η οποία, παρά τον υψηλό αριθμό των μολυσμένων, εξακολουθεί να συμμετέχει στο υποβρύχιο δυναμικό του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει 10 έθνη.

Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε τελικά ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι καλές», καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους και οι υπάλληλοί τους και ότι η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς.

Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολίτες από διάφορα ευρωπαϊκά έθνη .Defender Europe 20 Covid-19, Defender Europe 20: Άσκηση γεωπολιτικής εγκατάστασης εν μέσω Covid-19

Ο στόχος της Defender Europe 20 είναι να “αυξήσει την ικανότητα να αναπτύξει γρήγορα μια μεγάλη δύναμη πολεμικής μηχανής από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη”. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη κινητικότητα των αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Διασχίζοντας τον Ατλαντικό, η “Ευρώπη δεν είναι κάτι καινούργιο”, αλλά από εδώ και στο εξής θα το δοκιμάσετε και θα απαιτήσουμε από εσάς να ελέγξετε τις δυνατότητες που δεν χρησιμοποιούνται μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, όταν η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη μειώθηκε.

Γιατί μια τέτοια σημαντική ενέργεια τώρα;

Η εξήγηση είναι ότι η Defender Europe 20 φαίνεται να εξυπηρετεί “να αυξήσει την ικανότητα να αναπτύξει γρήγορα μια μεγάλη δύναμη πολεμικής μηχανής από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη”.

Η άσκηση θα αποτελέσει δοκιμασία τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και για τις ευρωπαϊκές χώρες: αφενός, η Ουάσινγκτον θα δοκιμάσει τις έννοιες των Λειτουργιών Πολλαπλών Τομέων της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής, αφετέρου το  ΝΑΤΟ  θα αξιολογήσει τη στρατηγική του προσέγγιση και ειδικότερα την ικανότητά της να φιλοξενεί και να ταξινομεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων και οχημάτων κατά μήκος της οδικής υποδομής της Κεντρικής Ευρώπης.

Πηγές: army.mod.uk informareonline.com pressenza..com
Μετάφραση ParadrasiLoading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here