Ξεκίνησαν την Δευτέρα στη Ρωσία οι παρελάσεις για την Ημέρα της Νίκης κατά των ναζί στη σκιά της αποκαλούμενης από το Κρεμλίνο «ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία».


Επίδειξη ισχύος με υπερσύγχρονα όπλα και επιθετική ρητορική αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των σημερινών εορτασμών για την «Ημέρα της Νίκης». Λόγω του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η σημαντική αυτή ημέρα για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας προσλαμβάνει φέτος ιδιαίτερες διαστάσεις.

Η ομιλία του Πούτιν στη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης:
Στην ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε αποτίοντας φόρο τιμής στους στρατιώτες που πολέμησαν ηρωικά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πριν από 77 χρόνια, και αμέσως συνέδεσε τη σημερινή μέρα με την επιχείρηση στην Ουκρανία, λέγοντας, απευθυνόμενος στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις: «Είναι το ίδιο και τώρα. Αγωνίζεστε για τους ανθρώπους μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Η ημέρα της νίκης είναι στην καρδιά όλων μας. Δεν υπάρχει ούτε μια οικογένεια στη Ρωσία που δεν υπέφερε κατά τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών».

Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη ομιλία του κατά την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

«Προσπάθησαν να κάνουν μια απαράδεκτη ανάπτυξη δυνάμεων δίπλα μας», είπε για το ΝΑΤΟ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, «αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό και ήταν το μοναδικό σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε».

«Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Δείτε live

«Ενα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον» ευχήθηκε στους Ουρανούς ο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες, προκαλώντας οργή στη χώρα που καταστρέφεται από την αιματηρή ρωσική εισβολή. Με ειρωνικούς τόνους και προπαγανδιστικές αναφορές, ο Πούτιν αναφέρθηκε στη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, τονίζοντας ότι, «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»!

Οι δηλώσεις του έπεισαν τη Δύση πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα κηρύξει το τέλος του πολέμου σήμερα, ενώ θα γιορτάζεται στη Μόσχα με λαμπρές εκδηλώσεις η «Ημέρα της Νίκης» (που σηματοδοτεί την υπογραφή του γερμανικού συμφώνου παράδοσης τη νύχτα της 8ης προς την 9η Μαΐου του 1945).

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως, ενώ οι Ρώσοι θα γιορτάζουν και ο κόσμος θα παρακολουθεί τη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, ο Πούτιν θα προειδοποιήσει για κλιμάκωση των επιχειρήσεων -πιθανότατα θα μιλήσει για γενική επιστράτευση- και θα επαναλάβει τις απειλές για έναν πυρηνικό πόλεμο.

   
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here