Ότι απαγορεύεται η χρήση μάσκας με βαλβίδα τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Τη διαβάθμιση των μασκών προστασίας περιέγραψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος, καθώς και τη διαφορά στην εξάπλωση που δημιουργεί η χρήση τους.
«Αν συναντηθούν δυο άνθρωποι χωρίς μάσκα που ο ένας νοσεί, η πιθανότητα να ανταλλάξουν τα γονίδια είναι 95%, αν φορούν και οι δύο μάσκες η πιθανότητα είναι 1,5%. Η κάθε μάσκα έχει μια διαβάθμιση: η πάνινη είναι καλύτερη από το γυμνό στόμα, η χειρουργική είναι καλύτερη από την πάνινη» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.«Η μάσκα με βαλβίδα απαγορεύεται, το λέω και το τονίζω, απαγορεύεται για όλους τους ανθρώπους πλην των γιατρών και των νοσηλευτών που ασχολούνται με ασθενείς με covid-19. Όσοι τη φορούν προστατεύουν τους ίδιους και ψεκάζουν τον ιό -αν τον έχουν- στους γύρω τους.

Αν μπορείτε προτιμήστε τις χειρουργικές μάσκες, αν δεν μπορείτε και μια πάνινη κάνει τη δουλειά της, αν δείτε άνθρωπο με βαλβίδα στα 22 μέτρα όχι στα δύο απ’ αυτόν και πείτε του ότι καλό είναι να τη βγάλει και να μην τη φορά μέσα στην κοινωνία», κατέληξε.

ΠΗΓΗLoading...