Αρχική » 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν τους ναούς-13 συλλήψεις στον Κορυδαλλό δείχνουν τι έρχεται;

5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν τους ναούς-13 συλλήψεις στον Κορυδαλλό δείχνουν τι έρχεται;

από admin
Σε στενό κλοιό η χώρα: 5.000 αστυνομικοί επιτηρούν τους ναούς - Οι 13 συλλήψεις στον Κορυδαλλό δείχνουν τι έρχεται;

Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να βάλει από σήμερα υπό μέτρα αυστηρής παρακολούθησης όλη τη χώρα.

5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν τους ναούς για να μην συγκεντρωθούν οι πιστοί!

Ήδη έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες στις αγορές για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τα διόδια που υπάρχουν σε μόνιμη βάση αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή αποχώρησης προς την επαρχία, ισχύουν τα εξής μέτρα:– Υπάρχουν μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες άλλες μεγάλες πόλεις.

– Έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και η εμφανής παρουσία αστυνομικών σε σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, ώστε να μην φύγει κανείς που δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού στην παραλαβή δεμάτων από την επαρχία.

– Αυστηρή επιτήρηση των ναών.Ειδικά για την Κυριακή προβλέπεται η επιτήρηση πάρκων και άλλων περιοχών που συνήθως καταφεύγουν οι κάτοικοι των πόλεων για βόλτες, όπως είναι στην Αττική το Ζάππειο, το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος του Φιλοπάππου, το Τατόι κ.λ.π.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τα drone και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας, που παράλληλα θα επιτηρούν και μέσα στις πόλεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κλοπών, διαρρήξεων με στόχο τα κλειστά καταστήματα, καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών, για την τήρηση της Ασφάλειας.

Συνολικά 5.000 αστυνομικοί θα σηκώσουν το βάρος των ελέγχων. Περίπου 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια και έχουν οριστεί 150 περιπολίες ανά αστυνομική διεύθυνση της Αττικής.Όλο το αστυνομικό προσωπικό θα έχει ως αρμοδιότητες αρχικά τη διακριτική, αλλά εμφανή επιτήρηση Ιερών Ναών και Κοιμητηρίων, το Μεγάλο Σάββατο.

Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις μέσω τηλεδιασκέψεων, έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε όλες τις υπηρεσίες να εφαρμόζουν κατά γράμμα όλα τα μέτρα.

Να επιβάλουν χωρίς διακρίσεις τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, που αυξήθηκαν με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις για το διάστημα από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη.Μάλιστα χθες πολλοί πιστοί δεν πτοήθηκαν από τους αυστηρούς περιορισμούς και και προσκύνησαν κανονικά στους ναούς, ενώ στον Κορυδαλλό σημειώθηκαν επεισόδια.

Μάλιστα 13 από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σήμερα στην Ανάσταση, την μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής Ορθοδοξίας, πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται για πιο εκτεταμένες εντάσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομίας.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards