Εκλογές -Γαλλία. Οι αναλυτές προβλέπουν μεγάλες δυσκολίες για τον Γάλλο πρόεδρο – Η ακροδεξιά πενταπλασιάζει τον αριθμό των βουλευτών της και χαρακτηρίζει τον Μακρόν «πρόεδρο μειοψηφίας».

Η προσκείμενη στον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν παράταξη λαμβάνει στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία από 210 ως 250 έδρες μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός LSI.

Η αριστερή πολιτική παράταξη του Ζαν Λικ Μελανσόν λαμβάνει από 150 ως 180 έδρες, η παράταξη της ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν από 80 ως 100 ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι από 60 ως 70 έδρες σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Εκλογές -Γαλλία

Η “ήττα”, του Μακρόν, παρά την πρώτη θέση, του κεντρώου “Μαζί”, είχε φανεί νωρίτερα, από τις πρώτες δημοσκοπήσεις έξω από την κάλπη. Το “Μαζί” τερμάτιζε πρώτο, αλλά πολύ μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσε η Soir, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν (Ensemble) θα έπαιρνε 208 έως 248 έδρες (289 έδρες είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η πλειοψηφία).

Οι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό αλλά και για τις μεγάλες δυσκολίες που θα έχει εφεξής ο Πρόεδρος Μακρόν.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here