Αρχική » Έτσι θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! Το σχέδιο Μητσοτάκη

Έτσι θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! Το σχέδιο Μητσοτάκη

από admin
Έτσι θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! Το σχέδιο Μητσοτάκη

Έτσι θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς! Το σχέδιο Μητσοτάκη – Θα γίνει «πόλεμος» στα νοσοκομεία

Σχέδιο για την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ που θα βγουν σε αναστολή με εργαζόμενους από ιδιωτικές εταιρείες για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, πως αναφέρουν πληροφορίες.Κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε αναφορικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγουν σε αναστολή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει για να καλυφθούν τα κενά είναι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση. Nα δοθεί, δηλαδή, σε ιδιωτικές εταιρείες η ανάθεση αυτή, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Το αν αυτό θα πετύχει κανείς δεν ξέρει!ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις υγειονομικών.

Μετά την Κοζάνη και άλλες πόλεις, αποφασισμένοι να μην υπακούσουν και να εμβολιαστούν είναι πάρα πολλοί εργαζόμενοι και σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας, ενώ υπάρχουν και αρκετοί γιατροί που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε, με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρίου συνάντηση όσων αντιδρούν στο μέτρο.

Οι αντιδρώντες δήλωσαν αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν, θεωρώντας την υποχρεωτικότητα, παραβίαση των ατομικών τους ελευθεριών, παρότι θα κινδυνεύσουν με αναστολή της εργασίας τους εάν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν έχουν προχωρήσει έστω και στην πρώτη δόση εμβολίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις συνδικαλιστών του χώρου “αγγίζουν” τα 1.000 περίπου τα άτομα που μέχρι σήμερα αρνούνται να εμβολιαστούν.Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο κλίμα έχει δημιουργηθεί και στο νομό Ηλείας, όπου υπολογίζεται πως πάνω από 200 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στο tempo24, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” Κώστας Πετρόπουλος σημείωσε πως με κάθε μέσο θα υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, προχωρώντας ακόμα και σε καταλήψεις των γραφείων των διοικήσεων των νοσηλευτηρίων.

Με πληροφορίες από OPEN, tempo24

el.grLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards