Δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα στις Καστανιές, καθώς οι ελληνικές αρχές έχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι εφοδιάζουν με πολεμοφόδια τους μετανάστες και αναμένονται πολλές απόπειρες εισβολής.

Από το πρωί της Τετάρτης (4/3) οι μετανάστες έδειξαν τις προθέσεις τους να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Απέναντί τους βρίσκουν τον Ελληνικό Στρατό και άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι με φώτα led και σε συνδυασμό με τις θερμικές κάμερες ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή στο φράχτη του Έβρου και δεν τους επιτρέπουν να περάσουν.Σημειώνεται ότι πολλοί είναι οι μετανάστες που έχουν μετκινηθεί από τις Καστανιές και αναζητούν κάποιο πέρασμα από τον ποταμό του Έβρου.

Αρκετοί επιχειρούν να περάσουν από σημεία του ποταμού στο βόρειο τμήμα του Έβρου, όπου η στάθμη του νερού είναι χαμηλή.

Βίντεο ντοκουμέντο που έδειξε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, απεικονίζει μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, αψηφώντας το κρύο και τα γλιστερά βράχια.

Ωστόσο, στο τέλος της διαδρομής τούς περιμένουν μέλη του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας και τους συλλαμβάνουν.Τούρκος αστυνομικός με την απειλή όπλου εξωθεί Ιρανούς προς τα ελληνικά σύνορα
Ένα νέο βίντεο στο οποίο Τούρκοι αστυνομικοί φέρονται να αναγκάζουν διά της βίας Ιρανούς πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς τη Ελλάδα κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο ανήρτησε στον στο Twitter ο Babak Taghvaee, δημοσιογράφος και συγγραφέας που ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, Τούρκοι αστυνομικοί κρατώντας όπλα φέρονται να αναγκάζουν Ιρανούς που έφτασαν στην Τουρκία μετά τις ταραχές στην Τεχεράνη, ώστε να κατευθυνθούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εάν το βίντεο είναι αληθινό, αποδεικνύεται γαι μία κόμη φορά με ποιον τρόπο η Τουρκία προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης πρόσφυγες και μετανάστες.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here