Αρχική » Φόβοι για νέες “Μόριες”: Οι πληροφοριοδότες και το “σκανάρισμα” εμπρηστικών αναρτήσεων στα social media

Φόβοι για νέες “Μόριες”: Οι πληροφοριοδότες και το “σκανάρισμα” εμπρηστικών αναρτήσεων στα social media

από admin
Φόβοι για νέες "Μόριες": Οι πληροφοριοδότες και το "σκανάρισμα" εμπρηστικών αναρτήσεων στα social media

Το “κακό παράδειγμα” της καταστροφής της Μόριας και η… μίμηση σε άλλες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω COVID-19, φοβούνται οι αρμόδιες διωκτικές αρχές και λαμβάνουν μέτρα πρόληψης και αποτροπής ενός τέτοιου εμπρηστικού ενδεχόμενου, που θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Οι φόβοι για “νέες”… Μόριες επικεντρώνονται αρχικά στις δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα, οι οποίες από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 τέθηκαν σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα. Αυτά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το σχέδιο… αντi-Μόρια
Το σχέδιο για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε προσπάθειας “μίμησης” μιας νέας καταστροφής τύπου… Μόριας, περιλαμβάνει αρχικά την ενεργοποίηση δικτύου εσωτερικών πληροφοριοδοτών (Insiders), προκειμένου να διαπιστώνεται έγκαιρα η όποια εστία έντασης και ακραίων ενεργειών καταστροφών και εμπρησμών.Παράλληλα ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες θα “σκανάρουν” τα social media και εφαρμογές επικοινωνίας, επιχειρώντας να ανιχνεύσουν εμπρηστικά μηνύματα ή ακόμη και συνεννοήσεις για συντονισμένες επιθετικές κινήσεις εσωτερικά των δομών. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών που θα είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο κάθε δομής θα βρίσκονταν σε… On line διασύνδεση με το κέντρο επιχειρήσεων προκειμένου να δίνουν σε πραγματικό χρόνο τις όποιες αναφορές εντάσεων ή καταστροφών.

Έξω από τις δομές φιλοξενίας θα αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες και αναμένεται αριθμητική ενίσχυση των σταθερών αστυνομικών δυνάμεων έξω και μέσα σε αυτές. Σε στενή συνεργασία θα βρίσκονται Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη επέμβαση για την κατάσβεση τυχόν εστιών φωτιάς, ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί ένα τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα έξω από κάθε δομή.Μήνυμα “μόχλευσης” από… ΜΚΟ
Ειδικές υπηρεσίες των διωκτικών αρχών έχουν στην κατοχή τους αρκετές διαδικτυακές αναρτήσεις σε “κλειστές” και ανοικτές ομάδες του facebook που δημιουργούσαν ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας σε πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούσαν μέσα και έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, για την καραντίνα της δομής λόγο COVID-19, η οποία θα ήταν… πρόδρομος για την μετατροπή της σε κλειστό κέντρο κράτησης.

Μία από αυτές προέρχεται από μία “αχαρτογράφητη” ΜΚΟ, αναρτημένη στα αγγλικά, γράφει χαρακτηριστικά: “Ένα lock down (κλείδωμα) θα σήμαινε ότι κάθε είσοδος ή έξοδος από το κτίριο θα απαγορευτεί και θα υπάρξει ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας στον καταυλισμό. Πώς αυτό θα εφαρμοστεί στο στρατόπεδο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν έξω από το φράχτη, και ο φράκτης στη δομή είναι γεμάτος τρύπες, μένει να δούμε.Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Άσυλου προσπαθεί ήδη να το χρησιμοποιήσει για πολιτικό κέρδος και δηλώνει ότι αυτό το περιστατικό ενισχύει την ανάγκη υλοποίησης του έργου δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Μόρια, βασικά φυλακή”.

Σημειώνεται πως οι αρχές φοβούνται αντίστοιχα επεισόδια και στη δομή της Σάμου, γι αυτό Δήμος και Ελληνική Αστυνομία απομακρύνουν παραπήγματα και σκηνές από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών.

Πηγή: thetoc.grLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards