Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βίλια σε διαφορετικό μέτωπο από αυτό της πυρκαγιάς της 16ης Αυγούστου με το μέτωπο να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις γεγονός που υποχρέωσε τις αρχές να προχωρήσουν σε προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώνονται τα Βίλια, Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώνονται τα Βίλια και ο Προφήτης Ηλίας με μήνυμα του 112
Στην εκκένωση των Βιλίων και του οικισμού Προφήτης Ηλίας προχωρούν οι αρχές με μήνυμα από το 112 καθώς η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις

Οι κάτοικοι στον Προφήτη Ηλία καλούνται να εκκενώσουν προς τη Μάνδρα ενώ οι κάτοικοι των Βιλίων ζητείται να εκκενώσουν προς την Ψάθα

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Η φωτιά ξέσπασε στη θέση Προφήτης Ηλίας, μια περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά των Βιλίων ενώ η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος των Βιλίων.

«Ο καπνός είναι πολύς και τα αεροπλάνα δυσκολεύονται να προσεγγίσουν» είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Μάνδρας, Π. Κολοβέντζος.Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΪ «η φωτιά καίει παρθένο δάσος και η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια, έχει ήδη αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μέσα σε μια εβδομάδα επαναλαμβάνεται μια τραγική ιστορία για τη δυτική Αττική». Όπως είπε, μάλιστα, το μέτωπο έχει ήδη πάρει έκταση μήκους 1,5-2χλμ.


Loading...