Αρχική » Γεωργιάδης: «Θα κάνω ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων για τις τιμές»

Γεωργιάδης: «Θα κάνω ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων για τις τιμές»

από admin
Αρχίσαμε:Γεωργιάδης- Δεν ξέρω αν γίνεται η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία

«Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πωλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και εγώ ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε σε τοποθέτησή του σε επιτροπή της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «αν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πέφτει το ευρώ θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου. Ας εξηγήσουμε στο κόσμο τι συμβαίνει.

Ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τόσα μέτρα για το εισόδημα, είναι για την αντιμετώπιση πληθωριστικού κύματος», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνώρισε τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρη η διεθνής κοινότητα από την συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναγνώρισε ως βασικό πρόβλημα της ακρίβειας.

Όπως είπε δεν ήταν καθόλου δεδομένο ότι σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον η Ελλάδα θα κατόρθωνε να είναι προβλέψεις ανάπτυξης για το 2022.

«Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό σε μια οικονομία ελεύθερη με τεράστιες εισαγωγές δεν υπάρχει».

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards