«Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πωλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και εγώ ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε σε τοποθέτησή του σε επιτροπή της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «αν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πέφτει το ευρώ θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου. Ας εξηγήσουμε στο κόσμο τι συμβαίνει.

Ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τόσα μέτρα για το εισόδημα, είναι για την αντιμετώπιση πληθωριστικού κύματος», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνώρισε τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρη η διεθνής κοινότητα από την συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναγνώρισε ως βασικό πρόβλημα της ακρίβειας.

Όπως είπε δεν ήταν καθόλου δεδομένο ότι σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον η Ελλάδα θα κατόρθωνε να είναι προβλέψεις ανάπτυξης για το 2022.

«Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό σε μια οικονομία ελεύθερη με τεράστιες εισαγωγές δεν υπάρχει».

   
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here