Αρχική » Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία – πηγή ασφαλείας

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία – πηγή ασφαλείας

από admin
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία - πηγή ασφαλείας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 29 Απριλίου (Reuters) – Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αυτοκινούμενα πυροβόλα μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή πηγή ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Welt am Sonntag λίγες μόνο ημέρες αφότου το Βερολίνο αποφάσισε για πρώτη φορά να προμηθεύσει βαρέα όπλα στο Κίεβο.

Η κίνηση ακολουθεί τις προειδοποιήσεις του Κρεμλίνου ότι οι προμήθειες όπλων της Δύσης στην Ουκρανία αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου «και προκαλούν αστάθεια».

Οι εκκλήσεις της Ουκρανίας για βαρέα όπλα έχουν ενταθεί από τη στιγμή που η Μόσχα μετατόπισε την επίθεσή της στο Ντονμπάς, μια ανατολική περιοχή που το έδαφος της είναι επίπεδο σε μεγάλο βαθμό, και θεωρείται καταλληλότερο για μάχες με τανκ από τις περιοχές στα βόρεια γύρω από την πρωτεύουσα, της Ουκρανίας Κίεβο.

Το Βερολίνο βρίσκεται σε συνομιλίες με την ολλανδική κυβέρνηση για την παράδοση του Panzerhaubitze 2000 στην Ουκρανία, είπε η πηγή, αναφερόμενη σε ένα από τα πιο ισχυρά όπλα πυροβολικού στα αποθέματα της Bundeswehr που μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 40 χιλιομέτρων (25 μίλια).

Οι Ολλανδοί σκοπεύουν να προμηθεύσουν “περιορισμένο αριθμό” οβίδων στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP την Τρίτη, καθώς η Γερμανία προσφέρθηκε να παράσχει εκπαίδευση και πυρομαχικά για τα όπλα που κατασκεύασε η γερμανική αμυντική εταιρεία KMW.

Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία, κατηγόρησαν το Βερολίνο ότι καθυστερεί να δώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία και άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Κίεβο να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις, όπως το εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας.

Τα περισσότερα από τα βαρέα όπλα που έχουν στείλει οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μέχρι στιγμής είναι σοβιετικής κατασκευής όπλα που βρίσκονται ακόμη στα αποθέματα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και κάποιοι άλλοι σύμμαχοι έχουν αρχίσει να προμηθεύουν το Κίεβο με δυτικά οβιδοβόλα.

Την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία είναι έτοιμη να διατηρήσει την υποστήριξή της στην Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για το Κίεβο να αντικατασταθεί από τα όπλα της σοβιετικής εποχής στα σύγχρονα δυτικά όπλα και συστήματα.

Η Μόσχα σε ανακοίνωσή της περιγράφει τις ενέργειες στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards