Αρχική » Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία : Μητσοτάκης – Δεν ανεχόμαστε καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία : Μητσοτάκης – Δεν ανεχόμαστε καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας

από admin
Bλήμα, πιθανότατα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε μέσα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη. Εντοπίστηκε βλήμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νέα Σμύρνη – Αποκλείστηκε η περιοχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε μετά από πρόσκληση της προέδρους του ΕΚ.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας και της εθνικής ακεραιότητας και είμαι βέβαιος ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Κρατάμε κλειστές τις πόρτες στις απειλές και ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές προτάσεις. Οι διαφορές λύνονται με το διεθνές δίκαιο και όχι με νταηλίκια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στη «διαρκή επιθετική ρητορική της Τουρκίας που προσπαθεί να προσεγγίσει την Ευρώπη» σημειώνοντας ότι «απέναντί της έχει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Στους έωλους ισχυρισμούς απαντά η πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο ενώ στη δική της προκλητικότητα αντιτάσσουμε την δική μας ετοιμότητα. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν χρειαζόμαστε νέους αναθεωρητισμούς και αναβιώσεις αυτοκρατικών φαντασιώσεων» συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

«Είμαστε με την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο γι’ αυτό και στεκόμαστε απέναντι στον εισβολέα που παραβίασε τα σύνορα. Είμαστε με τη δημοκρατία γι’ αυτό και αντιδρούμε στον δεσποτισμό. Είμαστε με τη δικαιοσύνη και γι’ αυτό βοηθάμε τον αδύναμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι καμπή για την Ευρώπη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της αναφοράς του στο θέμα της Τουρκίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όπως σημείωσε «ο πόλεμος επέστρεψε ξανά στην ήπειρό μας, οι ενεργειακή αναταραχή και οι πληθωριστικές πιέσεις πολιορκούν όλες τις κυβερνήσεις δημιουργώντας επισιτιστικό κίνδυνο».

Περισσότερα σε λίγο…

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards