Αρχική » Ιστορικό κύμα καύσωνα «χτυπάει» Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία

Ιστορικό κύμα καύσωνα «χτυπάει» Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία

από admin
Κύμα καύσωνα χτυπάει Ισπανία και Γαλλία αυτές τις ημέρες, με την Ισπανία να καταγράφει θερμοκρασίες

Κύμα καύσωνα χτυπάει Ισπανία και Γαλλία αυτές τις ημέρες, με την Ισπανία να καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Παιδιά και μεγάλοι προσπαθούν να δροσιστούν με κάθε τρόπο, με το θερμόμετρο στις μεγάλες πόλεις να φτάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Προσπαθούμε να αντέξουμε τη ζέστη, αλλά είναι τρομερή» λέει μία κοπέλα ενώ ένας τουρίστας συμπληρώνει: «Πίνω πολύ νερό και μετά πάμε πίσω στο διαμέρισμα και ανοίγουμε κατευθείαν το air condition».

Στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, αγγίζοντας και ξεπερνώντας ακόμη και τους 40. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τα προγνωστικά των μετεωρόλόγων από τη Δευτέρα, θα υπάρξει κατακόρυφη πτώση 10 βαθμών σε όλες τις περιοχές που πλήττονται από καύσωνα.

Στη Γαλλία, καταγράφεται ιστορικό ρεκόρ καύσωνα. Η χώρα δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με καύσωνα τον Ιούνιο τα τελευταία 75 χρόνια.

«Έρχονται 800 με 1.000 άνθρωποι την ημέρα. Πρόκειται για τεράστια αύξηση από τους περίπου 100 που έρχονται εδώ σε φυσιολογικές συνθήκες» λέει εργαζόμενος σε πισίνα.

Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στο κόκκινο, το υψηλότερο δυνατό για περιόδους καύσωνα. 

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι αρχές στους ηλικιωμένους και τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού ενώ ακόμα και οι σιδηροδρομικές ράγες έχουν υποστεί φθορές από τη ζέστη.

Ιστορικό κύμα καύσωνα

Και στην Ιταλία, οι πολίτες ψάχνουν τρόπο να δροσιστούν και να διατηρήσουν την θερμοκρασία τους σε ανεκτά επίπεδα.

«Είναι το δεύτερο μπουκάλι νερό σε μισή ώρα. Έχει τρομερή ζέστη και πρέπει να πίνουμε νερά» λέει ένας άντρας και άλλος συμπληρώνει: «Όποια στιγμή βρούμε μία σκιά, πάμε κατευθείαν από κάτω γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση. Για τους μεγαλύτερους είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Εκτός από τον καύσωνα, η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με ακραίες συνθήκες ξηρασίας καθώς στα βόρεια της χώρας δεν έχει βρέξει εδώ και τρεισήμισι μήνες. Ο ποταμός Πάδος είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τι μέλλει γενέσθαι. Καύσωνας, φωτιές και ξηρασία είναι τα τρία εμφανή συμπτώματα της κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με τους επιστήμονες και αποτελούν απλά την πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards