Αρχική » Κακοκαιρία “Ιανός”: “Καμπανάκι” από το AccuWeather – Ξερίζωμα δέντρων, πτώση καλωδίων και ζημιές σε κτήρια

Κακοκαιρία “Ιανός”: “Καμπανάκι” από το AccuWeather – Ξερίζωμα δέντρων, πτώση καλωδίων και ζημιές σε κτήρια

από admin
Κακοκαιρία «Ιανός»: Πρόβλεψη ακόμα και για 200 τόνους βροχής ανά στρέμμα!

Ένα χαμηλό βαρομετρικό που μετακινήθηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετατράπηκε στον Μεσογειακό Κυκλώνα “Ιανός” πριν στραφεί προς την Ελλάδα, αναφέρει το AccuWeather.

Όπως σημειώνει: αυτό το χαμηλό μετακινήθηκε από τη βόρεια ακτή της Λιβύης την Τρίτη και μεταφέρθηκε βόρεια κατά μήκος της Μεσογείου στη Πέμπτη. Μόλις βρέθηκε στο νερό, η καταιγίδα ήταν σε θέση να ενισχυθεί και ορίστηκε ως Μεσογειακός Κυκλώνας την Τετάρτη.Το Medicane είναι ένα άτυπο όνομα για μια μη τροπική καταιγίδα που κινείται πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και αποκτά κάποια τροπικά χαρακτηριστικά καθώς ενισχύεται πάνω από το ζεστό νερό.

Αυτός ο Μεσογειακός Κυκλώνας μετακινείται προς τα ανατολικά και θα δώσει στην Ελλάδα πλημμύρες και καταστροφικούς ανέμους από την Παρασκευή έως το Σάββατο.

Καθώς η καταιγίδα πέρασε στα νότια της Ιταλίας την Τετάρτη, προκάλεσε δυνατή βροχή σε όλη τη νότια Ιταλία και τη νότια ακτή της Σικελίας. Στο Reggio Calabria αναφέρθηκε βροχή έως 35 mm (1,38 ίντσες).

Αυτό είναι περισσότερο από τις κανονικές βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου στην πόλη που ήταν 29 mm (1,14 ίντσες).


Ξερίζωμα δέντρων, καλωδίων της ΔΕΗ και τοπικά ζημιές σε κτήρια
Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο του AccuWeather, Tyler Roys, ισχυρή βροχή και ισχυροί άνεμοι προβλέπονται σε μέρη της Ελλάδας καθώς ο “Ιανός” κινείται προς την περιοχή. Μαζί με ένα τμήμα κοντά στα Ιόνια Νησιά από την Παρασκευή έως το Σάββατο, η δυτική Ελλάδα αναμένεται να έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την καταιγίδα.

“Αυτή η καταιγίδα μπορεί να φέρει εκτεταμένες ριπές ανέμου 80-97 km / h (50-60 mph) στη δυτική Ελλάδα έως το Σάββατο το απόγευμα”, δήλωσε ο επίσης μετεωρολόγος του AccuWeather, Tony Zartman.

Οι άνεμοι αυτής της ταχύτητας μπορούν να προκαλέσουν ξερίζωμα δέντρων και καλωδίων της ΔΕΗ καθώς και τοπικά ζημιές σε κτήρια. Ως αποτέλεσμα, οι διακοπές ρεύματος είναι πιθανό σε όλη τη δυτική Ελλάδα, αναφέρει το AccuWeather.Ο Zartman πρόσθεσε ότι οι παράκτιες πλημμύρες είναι επίσης πιθανές κατά μήκος “εκτεθειμένων” παραλιών. Η πλημμύρα είναι επίσης πιθανή σε περιοχές κατά μήκος της δυτικής ακτής της Ελλάδας, όπου αναμένεται βροχή 50-100 mm (2-4 ίντσες). Διαφορετικά, μπορεί να πέσει βροχή 25-50 mm (1-2 ίντσες) σε όλη τη νότια Ιταλία και μεγάλο μέρος της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Ο “Ιανός” προβλέπεται να αρχίσει να διαλύεται μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου καθώς αργά ακολουθεί πορεία προς τα νότια, σύμφωνα με το AccuWeather ενώ τοπικές ισχυρές καταιγίδες και έντονο άνεμο και πλημμύρες μπορούν να επηρεάσουν τη βορειοανατολική Λιβύη την Κυριακή.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards