Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση του φράκτη που κατασκευάστηκε τη διετία 2010-12 στον Έβρο, εν μέσω των συνεχών μεταναστευτικών κυμάτων από την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Megatv, έχει γίνει ο σχεδιασμός για επέκταση κατά 10-15 τουλάχιστον χιλιόμετρα, από το σύνολο των 220 χιλιομέτρων που είναι τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.Όπως διαδίδεται από την Ελληνική Αστυνομία, οι νέες εργασίες επέκτασης του φράκτη θα έχουν ολοκληρωθεί σε λίγες βδομάδες.

Στο πεδίο των εφοδίων και εξοπλισμών, σε προμήθεια δακρυγόνων θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς μετά τις τελευταίες επιχειρησιακές ανάγκες (σε νησιά και σύνορα) σημειώθηκε μεγάλη έλλειψη στα αποθέματα χημικών και δακρυγόνων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις από 700 έως 1.000 δακρυγόνα, αριθμός εφιαλτικά μεγάλος σε σχέση με την χρήση που γίνεται σε επεισόδια της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως , παρά την καλύτερη εικόνα που επικρατεί σήμερα στον Έβρο,συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού κατά μήκος των συνόρων μας.Ενδεικτικό του μεγάλου όγκου των αλλοδαπών που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα τα τελευταία 24ωρα είναι πως σημειώθηκαν τουλάχιστον 35.000 προσπάθειες παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here