Αρχική » Ο πρωθυπουργός αλλάζει τώρα αφήγημα και μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός αλλάζει τώρα αφήγημα και μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας

από admin
Ο πρωθυπουργός αλλάζει τώρα αφήγημα και μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας

Η αλλαγή στρατηγικής του πρωθυπουργού είναι και μία ένδειξη ηττοπάθειας
H μεγάλη και συνεχιζόμενη φθορά της κυβέρνησης, την οποία καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, προσγείωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που εγκαταλείπει πλέον αναγκαστικά το εκβιαστικό του δίλημμα «αυτοδυναμία ή αστάθεια» και μιλάει ευθέως ακόμα και για κυβέρνηση συνεργασίας, αρκεί να κυβερνηθεί ο τόπος.

Ο κ. Μητσοτάκης με την ξαφνική αλλαγή στρατηγικής ουσιαστικά ομολογεί:
Πρώτον, ότι η φθορά που καταγράφει η Ν.Δ. όχι μόνο δεν μπορεί να αναστραφεί, αλλά θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, απομακρύνοντας ακόμα πιο πολύ την αυτοδυναμία της Ν.Δ., αν βέβαια κερδίσει τις εκλογές.


Δεύτερον, ότι το επιχείρημά του πως σταθερότητα υπάρχει μόνο με αυτοδύναμη κυβέρνηση ήταν ένα εκβιαστικό – κινδυνολογικό δίλημμα για να φοβίσει τους ψηφοφόρους και να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Εξάλλου, όπως έγραψε την Κυριακή η «κυριακάτικη δημοκρατία», αυτήν τη στιγμή 30 χώρες της Ευρώπης έχουν πολιτική σταθερότητα με κυβερνήσεις συνεργασίας δύο η και περισσότερων κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός μέχρι και πριν από έναν μήνα άφηνε με κάθε ευκαιρία να εννοηθεί ότι, αν και από τις δεύτερες εκλογές (μετά τις επόμενες, που θα γίνουν με απλή αναλογική), οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που ψήφισε η Ν.Δ. το 2020, δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τότε θα οδηγήσει τη χώρα και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξή του ότι «ο λαός θα μας υποδείξει τελικά αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από περισσότερα. Η χώρα θα κυβερνηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», ακυρώνοντας ακόμα και τον εαυτό του.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι σκόπευε να αλλάξει ακόμα και τον δικό του εκλογικό νόμο -πριν καν εφαρμοστεί έστω μία φορά- και να τον κάνει ακόμα πιο ενισχυμένο για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Η αλλαγή στρατηγικής του πρωθυπουργού, που αν μη τι άλλο είναι και μία ένδειξη ηττοπάθειας, γίνεται εν μέσω της μεγάλης δυσαρέσκειας των πολιτών για την ακρίβεια, την οποία ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχτηκε προχθές στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει και γι’ αυτό θα συνεχισθεί για πολύ καιρό ακόμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα και, όπως λένε, σε αυτό το δίλημμα που θα τεθεί εκ των πραγμάτων ο πρωθυπουργός υπερτερεί κατά κράτος.
Στο μεταξύ χθες ακόμη μία δημοσκόπηση (της ΜRB) δείχνει τη Ν.Δ. να προηγείται μεν με 7,4% του στάσιμου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το 28,6%, που συγκεντρώνει -το χαμηλότερο από ποτέ σε μέτρηση αυτής της εταιρίας- να είναι μακριά από το όριο της αυτοδυναμίας, που είναι 38%.

   

newmoney

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards