Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός στον Έβρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι νέες προσπάθειες της Τουρκίας για διάνοιξη των ελληνικών συνόρων μέσω των προσφυγικών ροών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της κρίσης στον Έβρο, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε στο MEGA:

«Εύκολα μπορεί να γίνει μια κλιμάκωση της κρίσης στον Έβρο· εμείς δεν το θέλουμε. Έχουμε και γνώση και ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.Και με σταθερά βήματα δείχνουμε ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που προκαλούμε. Κι αυτό φαίνεται. Εμείς είμαστε με σταθερότητα εκεί, χωρίς να κλιμακώνουμε».

Στον Έβρο εξι αμφίβια τεθωρακισμένα

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, έχουν ήδη φθάσει στα νότια του Έβρου έξι τούρκικα αμφίβια τεθωρακισμένα.

Παράλληλα, στον Έβρο αναμένεται να φθάσουν οι 1.000 Τούρκοι, τους οποίους ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού χαρακτήρισε «ειδικές δυνάμεις».
Αν και βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι για προπαγανδιστικούς λόγους, στο μάτι των πιο έμπειρων δεν επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και σχεδιάζουν την αντίδραση στους σχεδιασμούς της Αγκυρας.

Ο Σοϊλού δήλωσε ότι οι 1.000 άνδρες θα επιτηρούν με δύο φουσκωτά στον Έβρο το ενδεχόμενο push back των προσφύγων από τις ελληνικές δυνάμεις. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο τουρκικός σχεδιασμός να αφορά τον καταυλισμό προσφύγων που στήνεται προκειμένου να παραμείνει ενεργή και συνεχής η προσφυγική πίεση στα ελληνικά σύνορα.Σύμφωνα με αυτήν την εκτίμηση, οι 1.000 άνδρες δεν επαρκούν ως συνοριοφύλακες στον Έβρο, είναι όμως αρκετοί για να φρουρήσουν τη «νέα Ειδομένη» που φαίνεται ότι σχεδιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, κληθείς να σχολιάσει την είδηση και τις προπαγανδιστικές εικόνες των Τούρκων περί αποστολής 1.000 αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων στον Εβρο, αναφέρθηκε στη σειρά fake news εκ μέρους της Αγκυρας για να σημειώσει: «Το παρακολουθούμε, το βλέπουμε, σχεδιάζουμε για αυτό και θα το αντιμετωπίσουμε όταν θα έρθει η ώρα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύουν τις κατασκευές στα σύνορα, καθώς κάποια σημεία του φράχτη στις Καστανιές που δέχθηκαν ισχυρή πίεση από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο χρειάζονται επιδιορθώσεις και ενισχύσεις.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here