Αρχική » Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι -Συζητείται ακαταδίωκτο και στους γιατρούς

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι -Συζητείται ακαταδίωκτο και στους γιατρούς

από admin
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι -Συζητείται ακαταδίωκτο και στους γιατρούς

Νέα μέτρα, που θα αποκλείουν επανάληψη οριζόντιου lockdown εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί για να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη και στην Ευρώπη.Τα μέτρα στοχεύουν στην ανάσχεση της διασποράς του ιού, στην αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας και στην προστασία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου (13/11) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται πως θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την προσεχή Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι, τα μέτρα –εφόσον ληφθούν- θα αφορούν αποκλειστικά ανεμβολίαστους. Μια σκέψη των ειδικών αποτελεί η εφαρμογή ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.

Παράλληλα, στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και η επαναφορά της τηλεργασίας με το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις να φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.Επιπρόσθετα, συζητείται το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο Δημόσιο, μέτρο το οποίο σημειώνεται πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί. Καταληκτικά, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται, είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Πιθανό το ακαταδίωκτο των γιατρών
Ενα σημαντικό ζήτημα που έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά είναι οι αρνητές του εμβολιασμού. Οι απόψεις αυτές δημιουργούν πρόβλημα στην ιατρική κοινότητα, αλλά και στο ΕΣΥ, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ασθενών που δείχνουν άρνηση στις υποδείξεις των ειδικών.

Ετσι, μιλώντας το Σάββατο (13/11) στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διατύπωσε τη δέσμευσή του ότι θα εξετάσει το ζήτημα της προώθησης ειδικής ρύθμισης, με την οποία θα προστατεύονται με το ακαταδίωκτο οι γιατροί που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards