Τριάντα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, με μόλις 5 να είναι εισαγόμενα.

Το αξιοσημείωτο της ανακοίνωσης όμως είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, αφού εντοπίστηκαν 17 νέα, κάτι που προβληματίζει για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Αναλυτικότερα:– δύο κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας

– ένα στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,

– ένα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,

– ένα στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,

– ένα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,

– ένα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,

– δύο στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

– δύο στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

Συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.048 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Οι νεκροί είναι 197, με δύο νέους θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 10.Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 36 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4048, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

1118 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2059 (50.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 197 θανάτους συνολικά στη χώρα. 64 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός – Ενημέρωση Χαρδαλιά: 295 κρούσματα σε 127.000 ελέγχους επισκεπτών – “Φρένο” και τον Αύγουστο στα πανηγύρια

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά από καιρό.

“Δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, το ραντεβού δίνεται για να υπάρχει ενημέρωση με το τι γίνεται με το άνοιγμα της χώρας”, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι “γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα από ξένους επισκέπτες”.Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο γενικού lockdown. “Δεν υπάρχει κανείς σχεδιασμός για γενικό lockdown, τα τοπικά lockdown είναι στον σχεδιασμό”.

Για τα πανηγύρια και τους οπαδούς

Για τα πανηγύρια είπε ότι καλό θα ήταν να μην γίνουν ούτε τον Αύγουστο, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις.

Χαρακτήρισε “περίεργο να υπάρχουν μαζικές διαδηλώσεις οπαδών. Πραγματικά μας λυπούν τέτοιες καταστάσεις. Ο ιός δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε οπαδικά συναισθήματα, ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που συνέβη αυτό”.

Στη διεξαγωγή των ελέγχων συμμετέχουν 105 στελέχη της ΓΓΠΠ, 24 της ΕΛΑΣ, 146 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, 92 στελέχη της Πυροσβεστικής, 22 Λιμενικοί και 85 κινητές μονάδες ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι επιστρέφει από σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου, και για κάθε Τρίτη στη 1 το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα ενημερώνει για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.Loading...