Αρχική » Lockdown: Σενάρια για νέα πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζεται

Lockdown: Σενάρια για νέα πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζεται

από admin
Κοροναϊός : Παράταση του lockdown στην Αττική – «Κοκκινίζουν» πολλές περιοχές

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τα εκατομμύρια SMS που εστάλησαν τις πρώτες μέρες του lockdown στο 13033 και κυρίως για την “εκτόξευση” του αριθμού μηνυμάτων μετά τις 9 το βράδυ.

Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς αν αυτό συνεχιστεί, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, να προχωρήσει στη λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των μετακινήσεων.Ένα από τα σενάρια που διακινείται τις τελευταίες ώρες είναι να αποφασιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, αν δεν βελτιωθούν οι δείκτες της πανδημίας τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας – που τώρα είναι στο 50%- τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν.Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Δευτέρας, κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και υπογράμμισε την ανάγκη να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας.

Όπως είπε, “κάθε προσπάθεια κατάχρησης της δυνατότητας αυτής μας απομακρύνει από την επίτευξη του κοινού μας στόχου και μας φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν”.

Σημειώνεται ότι τα SMS στο 13033 για κυκλοφορία στους δρόμους έφτασαν το Σαββατοκύριακο τα 8,6 εκατ. Πρόκειται για 4,7 εκατ. μηνύματα το Σάββατο και 3,9 εκατ. την Κυριακή. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο απαγορευτικό εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 μέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατ. μηνύματα την ημέρα.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards