Θρίλερ με την προστασία στις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις
Πολιτική λύση στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη, 30 Απριλίου, από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και κατά τις χθεσινές ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, οι θεσμοί επέμεναν στην άρνησή τους να διατηρηθεί “ομπρέλα” προστασίας για όσους την χρειάζονται, ειδικά εν μέσω κορωνοϊού.

Οι πληροφορίες από τις χθεσινές διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο για παράταση της προστασίας του νόμου 4605/2019, που λήγει σήμερα, μέχρι το τέλος Ιουνίου ή το τέλος Ιουλίου 2020, διάστημα μέσα στο οποίο θα έχει ψηφιστεί ο νέος πτωχευτικός νόμος.Σε κάθε περίπτωση στόχος της κυβέρνησης παραμένει να συνεχίσει να παρέχει προστασία στην πρώτη κατοικία, τόσο για τους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες, όσο και για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, στην ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα η προστασία στην πρώτη κατοικία δινόταν μόνο σε όσους είχαν ήδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Όπως άλλωστε έχει σημειώσει και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έχει τέσσερα χαρακτηριστικά: Θα αφορά στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Θα “δείχνει” τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, “αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν”. Θα δείξει μεγάλη προστασία και σεβασμό στους πολίτες που ήταν συνεπείς, αλλά λόγω της κρίσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και θα διατηρεί την κουλτούρα πληρωμών.Loading...