«Μουδιασμένοι» είναι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου μετά το μίνι lockdown που προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί των ανέμων από τη 01:00 έως τις 06:00 το πρωί και απαγόρευση της μουσικής.Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο κοσμοπολίτικο νησί φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο και για τοπικά lockdown σε άλλες περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο και άλλες περιοχές να βρεθούν στη θέση της Μυκόνου.

Όπως φαίνεται, τις τελευταίες ημέρες, ο κορωναϊός είχε κάνει το δικό του «πάρτι» στη Μύκονο με τα συνολικά κρούσματα να «αγγίζουν» τα 400.

Αυτός είναι και ο λόγος που, από το Σάββατο 17 Ιουλίου και τουλάχιστον μέχρι τη Δεύτερα 26 Ιουλίου, στη Μύκονο θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, αλλά και απαγόρευση της μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.Μύκονος: Οι λόγοι που οδήγησαν σε μίνι lockdown
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Μύκονος «φλέρταρε» καιρό τώρα με το τοπικό lockdown, αφού τα κορονοπάρτι στις βίλες και τα γιοτ αναψυχής, με την επακόλουθη έκρηξη των κρουσμάτων στο νησί, είχαν χτυπήσει καμπανάκι εδώ και αρκετές ημέρες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πήρε το Σάββατο την απόφαση αφού, σύμφωνα με το MEGA, τα νούμερα που ήρθαν το πρωί του Σαββάτου στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ ήταν άκρως ανησυχητικά, με αποτέλεσμα να σημάνει κόκκινος συναγερμός.

Πρόκειται για:

Αύξηση 300% σε ενεργά κρούσματα.
Υπερδιπλασιασμό μολύνσεων σε 24 ώρες.
Συρροές από πάρτι σε βίλες και club.
Διασπορά στην ηπειρωτική χώρα από παραθεριστές.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, στα όρια του «κόκκινου» συναγερμού και, συνεπώς του lockdown, βρίσκονται πλέον και οι άλλες πέντε περιοχές της χώρας, για τις οποίες είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην τελευταία ενημέρωση.

Πρόκειται για την Πάρο, την Ίο, τη Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.Loading...