Αρχική » Ο Ερντογάν κάλεσε σε κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και των ΗΠΑ σε μήνυμα του προς την αμερικανική Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ο Ερντογάν κάλεσε σε κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και των ΗΠΑ σε μήνυμα του προς την αμερικανική Μουσουλμανική Αδελφότητα

από admin
Ο Ερντογάν κάλεσε σε κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και των ΗΠΑ σε μήνυμα του προς την αμερικανική Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια δημόσια κορύφωση της αμετροέπειάς του, απευθυνόμενος σε συνέδριο μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις ΗΠΑ, κάλεσε σε ενότητα ενάντια σε εκείνους που προσβάλουν το Ισλάμ, σε έλεγχο της Ιερουσαλήμ και προέτρεψε ανοιχτά σε διείσδυση στην αμερικανική πολιτική ζωή με τη υποστήριξη της Τουρκίας.

Έχει «ξεφύγει»; Ναι, αλλά δεν ευθύνεται εκείνος. Τραμπ και Μέρκελ δεν του τράβηξαν ποτέ τα λουριά και του επέτρεψαν την ψευδαίσθηση του παγκόσμιου ηγέτη. Έτσι, τώρα, ονειρεύεται να κατακτήσει και τις ΗΠΑ.«Αντιμέτωποι με επιθέσεις εναντίον των ιερών αξιών μας, είναι καθήκον όλων μας να παραμερίσουμε όλες τις διαφορές μας και να συναντηθούμε στον κοινό τόπο του Ισλάμ», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του προς το συνέδριο της Μουσουλμανικής Αμερικανικής Εταιρείας (Muslim American Society – MAS).

Η MAS ιδρύθηκε το 1993 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως αποτέλεσμα των «ζυμώσεων» μεταξύ των μελών της για το εάν έπρεπε να παραμείνουν μυστικοί ή να αποκτήσουν δημόσια εικόνα στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που είναι μεταξύ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην αρχή του μηνύματός του μετέφερε στους «αδελφούς» στην Αμερική τους χαιρετισμούς 83 εκατομμυρίων αδελφών από την Τουρκία.

«Μέσα από εσάς, στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου στους αδελφούς, τις αδελφές και τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο, τους καταπιεσμένους και τα θύματα που παρακολουθούν τη συνάντησή μας με μεγάλο ενθουσιασμό», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή το 23ο ετήσιο συνέδριο της MAS να είναι επιτυχές.

Αναφέρθηκε στον κορωνοϊό και φρόντισε να ευλογήσει τα… γένια του για την αποστολή από την Τουρκία υγειονομικής βοήθειας σε 156 χώρες και 9 διεθνείς οργανισμούς.

«Από την Παλαιστίνη στη Σομαλία, από την Υεμένη στη Λιβύη, από το Ραχίν στο Αφγανιστάν, από τη Γουινέα στον Λίβανο, στο Πακιστάν, δώσαμε χείρα βοήθειας σε όλους τους αδελφούς μας στις περιοχές με τις οποίες είμαστε συνδεδεμένοι μέσω της καρδιάς μας (σ.σ. τα σύνορα της καρδιάς όλο και επεκτείνονται)».Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Τουρκία έστειλε δύο φορές αεροσκάφη που μετέφεραν υγειονομική βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 28 Απριλίου και την 1η Μαΐου.

Δεν το έκανε, είπε, στα πλαίσια κάποιας «δημόσιας διπλωματίας» ή της «διπλωματίας του κορωνοϊού».

Του έκανε από την καλή ψυχή του, «ως καθήκον της πίστης μας, του Ισλάμ».

Ωστόσο, για να περάσει και στα φλέγοντα θέματα της ατζέντας του, φέτος, είπε, «δεν είχαμε να πολεμήσουμε μόνο τον κορωνοϊό, αλλά επίσης και τον “ιό της ισλαμοφοβίας” που εξαπλώνεται ταχύτερα».

Συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση στη Δύση:

«Σε χώρες που έχουν χαρακτηριστεί ως λίκνο της δημοκρατίας για πολλά χρόνια, ο πολιτισμικός ρατσισμός, οι διακρίσεις και η μισαλλοδοξία έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν».

«Σε πολλές χώρες, είναι πλέον συνηθισμένο να περιθωριοποιούν τους μουσουλμάνους λόγω της πίστης, των γλωσσών, των ονομάτων ή της εμφάνισής τους», είπε ο… αριστεριστής Ερντογάν.

Υπογράμμισε περιστατικά όπως την καύση του Κορανίου στη Σουηδία, το σχίσιμο του Κορανίου στη Νορβηγία, την προώθηση γελοιογραφιών που προσβάλλουν τον Προφήτη στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου στη Γαλλία, «είναι μερικές από τις επιθέσεις στις ιερές μας αξίες», είπε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας επίσης τις επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και το Chapel Hill.

«Παρακολουθείτε επίσης στενά την ατίμωση του Προφήτη μας με το πρόσχημα της ελευθερίας της γνώμης στη Γαλλία τις πρόσφατες ημέρες.

»Η προσβολή του ιερού δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία.»Επειδή η σκέψη και η προσβολή είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα», είπε ο Ερντογάν, που έχει γεμίσει τις τουρκικές φυλακές με δημοσιογράφους και πολίτες που -κατά τη γνώμη του- τον πρόσβαλαν.

Στο σημείο αυτό κάλεσε τους μουσουλμάνους, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, είτε είναι Τούρκοι, Άραβες, Πέρσες, Αφρικανοί, Ινδονήσιοι, Ινδοί ή Αμερικανοί, να ενωθούν απέναντι στις προσβολές στις ιερές τους αξίες.

«Είναι καθήκον όλων μας να αναιρέσουμε όλες τις διαφορές μας και να συναντηθούμε στον κοινό τόπο του Ισλάμ», είπε.

Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί και ως κάλεσμα σε τζιχάντ και μάλιστα σε αμερικανικό έδαφος.

Διεκδίκησε επίσης τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ, της πρωτεύουσας του Ισραήλ, ακόμα και με κόστος ζωές.

«Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τους νόμους των καταπιεσμένων Σύρων, των παιδιών της Υεμένης που υποφέρουν από πείνα και ασθένειες, και τα παλαιστινιακά ορφανά.

»Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της Ιερουσαλήμ, που είναι το ιερό της σοφίας, της τιμής και κόρη οφθαλμού της ισλαμικής κοινότητας, με κόστος τις ζωές μας».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards