Σύμφωνα με το Reuters οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν την Παρασκευή ανταμοιβή έως και 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική ομάδα ransomware Conti, η οποία έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις κυβερνοεκβιασμού παγκοσμίως, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Το FBI εκτιμά ότι περισσότερα από 1.000 θύματα της ομάδας Conti έχουν πληρώσει συνολικά περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές ransomware, ανέφερε ο Price σε δήλωση.

«Προσφέροντας αυτήν την ανταμοιβή, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να προστατεύουν πιθανά θύματα ransomware σε όλο τον κόσμο από την εκμετάλλευση από εγκληματίες του κυβερνοχώρου», είπε.

Η ανταμοιβή περιλαμβάνει 10 εκατομμύρια δολάρια για την ταυτοποίηση ή την τοποθεσία των ηγετών της ομάδας και 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη οποιουδήποτε συνωμοτούσε με τον Κόντι.

Πέρυσι, το FBI είπε ότι ο Κόντι ήταν υπεύθυνος για την επίθεση σε 16 δίκτυα ιατρών και πρώτων βοηθειών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πράις σημείωσε ότι ο Κόντι κατηγορήθηκε για μια επίθεση τον Απρίλιο στις φορολογικές και τελωνειακές πλατφόρμες της Κόστα Ρίκα, επηρεάζοντας το εξωτερικό εμπόριο της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Τον Φεβρουάριο, η ομάδα Conti υποσχέθηκε να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου εάν απαντήσουν στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

   

reuters

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here