Είχε προαναγγείλει πρώτη πως η κανονικότητα των Χριστουγέννων απειλείται από τον κορωνοϊό. Και τώρα προειδοποιεί πως ίσως ούτε το Πάσχα του 2021 θα το γιορτάσουμε… κανονικά!

Ο λόγος για την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη η οποία, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, είπε πως αν δεν αποδώσουν τα μέτρα «φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους». Και εξέφρασε αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά.«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι’ αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε ακόμη πως «τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία», ενώ αναφερόμενη στο εμβόλιο είπε: «Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα.Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες».

Χριστούγεννα… οικογενειακά
Και προειδοποίησε: «Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε δε. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» τόνισε η κ. Παγώνη.Loading...