Για τη ζωή τους φοβήθηκαν οι επιβάτες της Air Europa  που επιχείρησε ξανά και ξανά, αλλά μάταια, να προσγειωθεί εν μέσω καταιγίδας, στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ.

Πάνω από 300 άνθρωποι ταξίδευαν με την πτήση της Air Europa, η οποία είχε απογειωθεί χθες από τη Μαδρίτη με προορισμό το Άμστερνταμ.

Βίντεο που μεταδίδει το RTLNieuws καταγράφει τη στιγμή που μία γυναίκα ούρλιαζε τρομοκρατημένη–

….καθώς το αεροσκάφος επιχειρούσε επανειλημμένως να προσεγγίσει το αεροδρόμιο- έκανε συνολικά πέντε προσπάθειες.

Τελικά ο πιλότος, όπως αναφέρει η Daily Mail, αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο από το οποίο είχε απογειωθεί, όπου μπόρεσε να ολοκληρώσει με ασφάλεια την προσγείωση.

Στο βίντεο φαίνονται οι αναταράξεις καθώς η τρομοκρατημένη γυναίκα ουρλιάζει και κλαίει.


Όπως περιέγραψε ένας άλλος ταξιδιώτης, κάποιοι από τους επιβάτες υπέφεραν από ναυτία στη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού, ενώ οι αποσκευές τους είχαν πέσει από τα ντουλαπάκια και πετάγονταν μέσα στην καμπίνα των επιβατών.

«Επιχειρήσαμε πέντε φορές να προσγειωθούμε στο Σίπχολ αλλά δεν μπορούσαμε» δήλωσε ο Mark Haagen, που ταξίδευε με την εν λόγω πτήση, στο RTLNieuws.


«Ο πιλότος ακύρωσε δύο φορές την προσγείωση την τελευταία στιγμή και απογειώθηκε ξανά ενώ ήμαστε 150 μέτρα πάνω από τον διάδρομο του αεροδρομίου, ο κόσμος ούρλιαζε κι έκανε εμετό.

Οι αναταράξεις ήταν τεράστιες, όλα τραντάζονταν και πηγαινοέρχονταν.

«Η πτήση UX1093 Air Europa από τη Μαδρίτη στο Άμστερνταμ δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ λόγω κακοκαιρίας και επέστρεψε στη Μαδρίτη.

Οι επιβάτες είχαν φροντίδα κάθε στιγμή, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία και άλλες εναλλακτικές για να φτάσουν στους προορισμούς τους την επόμενη ημέρα» δήλωσε εκπρόσωπος της Air Europa.


Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 240 πτήσεις από και προς το Σίπχολ, ένα από τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη, ματαιώθηκαν την Κυριακή, καθώς σάρωνε η ισχυρή καταιγίδα Κιάρα.

Στην Ολλανδία δέντρα ξεριζώθηκαν, οι δημόσιες μεταφορές είχαν προβλήματα ενώ οροφές σπιτιών βρέθηκαν στον αέρα.

Όλοι οι αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου ματαιώθηκαν, μαζί με άλλες αθλητικές δραστηριότητες εξωτερικού χώρου.

Η καταιγίδα έπληξε επίσης τη Βρετανία και τη Γερμανία.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here