Αρχική » Πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου – Ο Αποστολάκης τίναξε στον αέρα τον ανασχηματισμό

Πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου – Ο Αποστολάκης τίναξε στον αέρα τον ανασχηματισμό

από admin
Πανικός στο Μέγαρο Μαξίμου – Ο Αποστολάκης τίναξε στον αέρα τον ανασχηματισμό

Ανατροπή στα σχέδια Μητσοτάκη!

Πανικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο ανασχηματισμός εξελίσσεται σε κυβερνητική κρίση μετά την δήλωση άρνησης του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ απλά ο κ. Αποστολάκης τίναξε στον αέρα τον ανασχηματισμό που είχε σαν κεντρικό θέμα του, αφενός την απόδοση ευθυνών για την καταστροφή του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την δημιουργία υπουργείου Πολιτικής Προστασίας -και μάλιστα με διακομματική συναίνεση- για την αποτελεσματικότερη εφεξής αντιμετώπιση των κρίσεων.Σε δήλωσή του στον ιστότοπο iedeiseis.gr ο κ. Αποστολάκης αναφέρει: «Δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα». Ακολούθως εξηγεί: «Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη”.

Η εξέλιξη υπήρξε μετά την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που στράφηκε κατά του κ. Αποστολάκη αλλά και κατά του κ. Μητσοτάκη. Στην διαρροή περί συναίνεσης από το Μέγαρο Μαξίμου η Κουμουνδούρου απάντησε: “αυτό δεν είναι συνεννόηση είναι εξαγορά”. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης νιώθει εξαπατημένος τόσο σε σχέση με την διακομματική συναίνεση που δεν υπάρχει όσο και με τις αρμοδιότητες με τις οποίες θα προικιζόταν το υπουργείο του. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το “επιτελικό κράτος” δεν έδωσε στο υπουργείο αρμοδιότητες που αρχικά του είχε υποσχεθεί.Ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του δήλωσε ότι «εγώ δεν είμαι αποστάτης». Επίσης έγινε γνωστό ότι μετά τις ανακοινώσεις του κ. Οικονόμου και την αναγγελία της υπουργοποίησης Αποστολάκη τον πήρε τηλέφωνο ο γιός του απο την Κρήτη και του δήλωσε ότι διαφωνεί ενώ του διαμήνυσε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στην μεγαλόννησο.
Επίσης του τηλεφώνησε και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και του εξέφρασε την αντίθεσή της.

documentonewsLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards