Αρχική » Ποια μέρα θα μας αφήσουν «ελεύθερους»; – Τι προβλέπουν τα επιστημονικά μοντέλα

Ποια μέρα θα μας αφήσουν «ελεύθερους»; – Τι προβλέπουν τα επιστημονικά μοντέλα

από admin
Κυβερνητικές πηγές διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σαν πιθανή ημέρα της εν μέρει άρσης των περιοριστικών μέτρων την 11η Μαΐου με προοπτική να υπάρξει μια παράταση ακόμα και μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα.

Κυβερνητικές πηγές διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σαν πιθανή ημέρα της εν μέρει άρσης των περιοριστικών μέτρων την 11η Μαΐου με προοπτική να υπάρξει μια παράταση ακόμα και μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα.

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί όλους τους πολίτες, δηλαδή το πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ανέλυσε ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης με το μοντέλο προβλέψεων που παρουσίασε στην εκπομπή iNFO-19 στο OPEN.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Σαρηγιάννη, η επιστημονική ομάδα προσπαθεί να εφαρμόσει συγκεκριμένα μοντέλα διαχείρισης κινδύνου σε πολλές χώρες.Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το μοντέλο αυτό δίνει στο ίδιο διάγραμμα τα επιβεβαιωμένα και τα προβλεπόμενα κρούσματα και συνδυάζει τα μέτρα αποκλεισμού που έχουν ήδη ληφθεί.

Τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε σε μια τάση μείωσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως φαίνεται και από την καθημερινή ενημέρωση από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε περάσει εδώ και μερικές μέρες την κορύφωση της καμπής της πανδημίας στην Ελλάδα, και σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουμε περάσει στην αρχή της αποδρομής, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Σαρηγιάννης.Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «τρέχει» ένα μοντέλο το οποίο κάνει προβολή συνολικά στην κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαφοροποιήσεις στην πυκνότητα του πληθυσμού, το οποίο επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, προβλέπεται συνολικός αριθμός επόμενων κρουσμάτων γύρω στα 2.100, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή και τα στοιχεία που αναλύει με τα συγκεκριμένα μοντέλα, μετά τις 10-17 Μαΐου είναι η ημερομηνία που πιθανολογεί ότι θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε για μία σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής θα τηρούνται πιστά όλο αυτό το διάστημα

Photo- Coronavirus daily briefing Illustration: Guardian Design/EPA/GETTY pronewsLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards