«Όσο μιλούν, τόσο εκτίθενται»: αυτό είναι το «μότο» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τις άνευ προηγουμένου προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, που φαίνεται ότι έχει «ξεφύγει» εντελώς από κάθε λογική.

Αμετανόητος και δίχως κανέναν ενδοιασμό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην ίδια σκληρή ρητορική και χωρίς να σκεφθεί τις συνέπειες, ανήμερα της επετείου της τουρκικής αντεπίθεσης στο Μικρασιατικό Μέτωπο, επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και έριξε λάδι στη φωτιά:«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που θέλουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Γαλλίας: «Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός γνωρίζουν το τίμημα που θα πληρώσουν λόγω των μη ικανών κυβερνώντων τους».

Συνέχισε δε λέγοντας:«Στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται με δύο πρόσωπα, σαν τον Ιανό, που από τη μία υποστηρίζει ότι επιθυμεί τον διάλογο και την ειρήνη και από την άλλη απειλεί με πολεμική σύρραξη και επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας.

Η Τουρκία δεν φείδεται των επιθέσεών της και με νέες προκλήσεις, αυτή τη φορά από τον υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ανακοίνωσε την παραμονή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες με διαδοχικές Navtex.Loading...