Αρχική » Power Pass: Σε ποιους ακυρώνεται η αίτηση – Ποιοι χρειάζεται να ελέγξουν ξανά τις δηλώσεις τους και γιατί

Power Pass: Σε ποιους ακυρώνεται η αίτηση – Ποιοι χρειάζεται να ελέγξουν ξανά τις δηλώσεις τους και γιατί

από admin
Αναστάτωση προκάλεσε το πρόβλημα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του power pass. Δηλώσεις που είχαν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα

Αναστάτωση προκάλεσε το πρόβλημα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του power pass. Δηλώσεις που είχαν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα και είχαν φτάσει να βρίσκονται σε καθεστώς «εκκαθάρισης», επέστρεψαν από… μόνες τους σε καθεστώς «προς υποβολή».

Ο λόγος; Επειδή οι φορολογούμενοι προχώρησαν μετά την υποβολή της αίτησης του και στην διαδικασία υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης.

Το αρμόδιο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αποδίδει τα προβλήματα στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι επέλεξαν να διορθώσουν στοιχεία που αφορούν στην κύρια κατοικία τους όχι μέσα από την ειδική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Taxis αλλά απευθείας μέσα από την πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 2.500 περιπτώσεις.

Προκειμένου να προληφθεί ευρύτερο κύμα ανησυχίας, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καλώντας και πάλι τους ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιούν την ειδική πλατφόρμα για την υποβολή των διορθώσεων στα στοιχεία της κύριας κατοικίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο:

  • Πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου τη δήλωση του power pass μόνο στις περιπτώσεις που άλλαξαν τη διεύθυνση κατοικίας τους στη φορολογική δήλωση και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στο power pass.
  • Όπως τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες, η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να προηγηθεί της αίτησης για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia

Σε όσους έκαναν σωρευτικά τις δυο παραπάνω ενέργειες, εμφανίζεται το εξής μήνυμα:

«Τα Στοιχεία Κύριας Κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησής σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί Υποβολή Αίτησης παρακάτω»

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το Power Pass

Το Power Pass είναι πλατφόρμα που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομική ενίσχυση οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600€.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards