Αρχική » Σύλληψη 2 Ελλήνων στην Ρόδο για κατασκοπεία – Κατέγραφαν οχυρώσεις & μετακινήσεις στρατευμάτων

Σύλληψη 2 Ελλήνων στην Ρόδο για κατασκοπεία – Κατέγραφαν οχυρώσεις & μετακινήσεις στρατευμάτων

από admin
ύλληψη 2 Ελλήνων στην Ρόδο για κατασκοπεία - Κατέγραφαν οχυρώσεις & μετακινήσεις στρατευμάτων

Πράκτορες των τούρκων συνελήφθησαν στη Ρόδο!

Καταιγιστικές εξελίξεις με την σύλληψη δύο ελλήνων υπηκόων για κατασκοπεία στην Ρόδο, καθώς όλα δείχνουν ότι λειτουργούσαν ως κατάσκοποι των τούρκων.

Σε βάρος τους, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12.12.2020), σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία. Και οι δυο εργάζονται στη Ρόδο.Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Ο ένας εργάζεται σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Καστελλόριζο- Ρόδο και στα άλλα νησιά της περιοχής έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΥΠ κατέγραφε συστηματικά τις επαφές του και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου – στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.Ο έτερος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θeωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραφαν οχυρώσεις και μετακίνηση στρατευμάτων στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης προς όφελος της Τουρκίας, με φωτογραφίες και βίντεο.

Ο εργαζόμενος στο πλοίο είναι μάγειρας και έχει ομολογήσει την πράξη του στις ελληνικές Αρχές (η καταγωγή του από την Κομοτηνή πιθανολογεί το ότι είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί). Η πιθανότερη εκδοχή, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είναι ο υπάλληλος του προξενείου να στρατολόγησε τον μάγειρα για να λαμβάνει πληροφορίες εθνικής σημασίας.Ο μάγειρας φωτογράφιζε και έστελνε στον υπάλληλο του προξενείου φωτογραφίες πλοίων.

Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν. Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα, η εξέταση των οποίων θα δείξει στις Αρχές το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards