Αρχική » Προς γενική ανάφλεξη: Η Πολωνία παραδίδει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία – Θα επιχειρούν από ΝΑΤΟϊκό έδαφος;

Προς γενική ανάφλεξη: Η Πολωνία παραδίδει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία – Θα επιχειρούν από ΝΑΤΟϊκό έδαφος;

από admin
Προς γενική ανάφλεξη: Η Πολωνία παραδίδει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία - Θα επιχειρούν από ΝΑΤΟϊκό έδαφος;

Η Πολωνία συμφώνησε να παραδώσει μαχητικά MiG-29 στο Κίεβο λίγες μόνο ώρες μετά την έκκληση Β. Ζελένσκι και την έγκριση του αιτήματος από την Γερουσία και τον Λευκό Οίκο.

Ο πόλεμος πλέον στην Ουκρανία εισέρχεται σε νέα φάση κλιμάκωσης καθώς η Βαρσοβία και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται πλέον στην αποστολή επιθετικού εξοπλισμού παρά τις προειδοποιήσεις Β.Πούτιν να μην εμπλακούν.

Το ερώτημα είναι από που θα επιχειρούν πλέον αυτά τα αεροσκάφη. Θα επιχειρούν από πολιτικά αεροδρόμια της Ουκρανίας που δεν έχουν ακόμη καταστραφεί; Ή θα απογειώνονται από βάσεις χωρών μελών του ΝΑΤΟ όπως Πολωνία;

Το τελευταίο δεν πρέπει να αποκλειστεί.

FT: Η Πολωνία δέχτηκε – Περιμένει ανταλλάγματα
Η Πολωνία συμφώνησε να παραδώσει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία σύμφωνα με δύο αμερικανικά ΜΜΕ.

FT και WSJ αναφέρουν:

“Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα σε συζητήσεις για μια πιθανή τριμερή συμφωνία που θα δώσει στην Ουκρανία περισσότερα μαχητικά.

Η Πολωνία διαθέτει 28 μαχητικά MiG-29.

Ως αντάλλαγμα θα παραλάβει μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ. Οι συζητήσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Ουάσιγκτον βρίσκονται σε εξέλιξη για μια συμφωνία που θα επιτρέψει στο Κίεβο να αυξήσει τον αεροπορικό του Στόλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ συζητούν με την Πολωνία την ενίσχυση του αεροπορικού Στόλου της Βαρσοβίας ώστε να αντικατασταθούν τα κενά που θα προκύψουν μόλις η Πολωνία μεταφέρει τα MiG-29 στην Ουκρανία.

Μόλις η συμφωνία εγκριθεί, η Πολωνία θα στείλει τα μεταχειρισμένα MiG-29 στην Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε με τους Πολωνούς για αυτό το θέμα και διαβουλευόμαστε με τους υπόλοιπους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στο POLITICO εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Εργαζόμαστε επίσης για τις δυνατότητες που θα μπορούσαμε να παρέχουμε στην Πολωνία ώστε να αναπληρωθεί το κενό που θα δημιουργηθεί όταν αποφασίσει να μεταφέρει αεροπλάνα στην Ουκρανία».

Ακολουθούν και άλλες χώρες – Ζητά και χειριστές drone
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Βουλγαρίας και της Σλοβακίας, διατηρούν στα αποθέματά τους δεκάδες αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής που θα μπορούσαν να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία με εγγυήσεις από τις ΗΠΑ ότι θα αντικατασταθούν.

Η συζήτηση για την τριμερή συμφωνία έρχεται αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οικονομική υποστήριξη και όπλα στον πόλεμο κατά της Μόσχας.

   

warnews

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards