Αρχική » ΣΟΚ-Πρωτοφανή ανακοίνωση Χατζηδάκη για τους λογαριασμούς στο ρεύμα!

ΣΟΚ-Πρωτοφανή ανακοίνωση Χατζηδάκη για τους λογαριασμούς στο ρεύμα!

από admin
ΣΟΚ-Πρωτοφανή ανακοίνωση Χατζηδάκη για τους λογαριασμούς στο ρεύμα!

Σοκαριστική αύξηση θα γονατίσει τα νοικοκυριά!

Μπορείς στην Ελλάδα να πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρωπαΐκή Ήπειρο. Όχι μόνο στην Ευρωπαΐκή Ένωση, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη δηλαδή.Ο αρμόδιος υπουργός όμως Κωστής Χατζηδάκης, δεν πτοείται. Αντίθετα, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι, επιβεβαίωσε τις αυξήσεις – μαμούθ που έρχονται στους λογαριασμούς του ρεύματος. Αυξήσεις που θα δώσουν την χαριστική βολή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δηλαδή, η κυβέρνηση που ευαγγελίστηκε την αύξηση της ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα, την ρίχνει στα Τάρταρα αυξάνοντας την ήδη εξωφρενική τιμή του ρεύματος.

Όταν το κόστος της ενέργειας μίας χώρας, είναι βασικός παράγοντας ανταγωνιστικότητας.Αυξήσεις-φωτιά φέρνει στα τιμολόγια ρεύματος το άλμα των τιμών που καταγράφεται στη χονδρεμπορική αγορά σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και 50% και θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου.

Το ράλι στη χονδρική πυροδοτείται από έναν συνδυασμό εξωγενών παραγόντων: την άνοδο των τιμών των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, την άρνηση της Gazprom να παραδίδει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου στην Ευρώπη και την αυξημένη ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις χώρες της Ασίας.

Έτσι, η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε στα 48 ευρώ η μεγαβατώρα από 25 ευρώ τον Μάιο. Η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική ελληνική αγορά διαμορφώνεται στα 157 ευρώ, αυξημένη κατά 70% από τις αρχές του έτους.Δείτε την τοποθέτηση Χατζηδάκη που εξόργισε ακόμα και τους δημοσιογράφους του Σκάι:Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards