«Κρανίου τόπος»: Κατέστρεψαν τα πάντα στον καταυλισμό της ΒΙ.ΑΛ στη Χίο οι αλλοδαποί – Δεν άφησαν τίποτα όρθιο

Σοκαριστικές, το λιγότερο, είναι οι εικόνες από τον καταυλισμό αλλοδαπών της ΒΙ.ΑΛ. της Χίου, μετά τα χθεσινά επεισόδια και εμπρησμούς.Όχι τόσο για τις καταστροφές τις ίδιες καθ αυτές όσο για αυτά που γίνονται σε ένα ελληνικό νησί από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να βρίσκονταν καν εδώ, πλην ελαχίστων.

Σοκαριστικές εικόνες Χίο, Σοκαριστικές εικόνες :«Κρανίου τόπος»- Κατέστρεψαν τα πάντα στον καταυλισμό της ΒΙ.ΑΛ

Σοκαριστικές εικόνες Χίο, Σοκαριστικές εικόνες :«Κρανίου τόπος»- Κατέστρεψαν τα πάντα στον καταυλισμό της ΒΙ.ΑΛΤο πρώτο φως της ημέρας ανέδειξε σε όλη του τη διάσταση το μέγεθος της καταστροφής. Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν καταστήματα τροφίμων, ακόμη και μεγάλοι χώροι όπου διέμεναν οι αλλοδαποί μαζί με τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν!

Έτσι δεκάδες παράνομοι μετανάστες από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν ακόμα και τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

Στον απολογισμό των δύο καμένων αυτοκινήτων της Αστυνομίας, της καντίνας και των οικίσκων προστέθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις φαγητού, στους αστυνομικούς οικίσκους αλλά και στο… info Point της «Ύπατης» του ΟΗΕ.

Και όλα υπενθυμίζεται με αφορμή το θάνατο μιας 47χρονης από το Ιράκ και την υποψία ότι μπορεί ως αιτία του θανάτου της να ήταν ο κορωνοϊός.


Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης κάνει λόγο για επικίνδυνα γεγονότα και φέρνοντας προ των ευθυνών της την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο ίδιος μάλιστα ζητά το άμεσο κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. και την ταυτόχρονη δημιουργία μικρότερης δομής μακριά τόσο από το Χαλκειός όσο και από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή πάνω στο νησί.Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Χίου

«Τα χθεσινά απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως.

Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί- μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου- ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών.

Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο.Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί! Εδώ και Τώρα!»Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here