Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί η ΠτΔ έφτασε στο ακριτικό νησί, κάτω από το «άγρυπνο μάτι» των Ενόπλων Δυνάμεων που σχημάτισαν ένα δίχτυ ασφαλείας για την άφιξή της.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στην επικοινωνιακή του τακτική, στέλνοντας αυτή τη φορά μήνυμα για διάλογο και ειρήνη.

Καμία παρενόχληση από τους ΤούρκουςΟι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν «θωρακίσει» το Καστελόριζο, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει ότι η Άγκυρα είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να κλιμακώσει την ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε καμία παρενόχληση από την τουρκική πλευρά στο ελικόπτερο που μετέφερε την κυρία Σακελλαροπούλου στο νησί.

Το μοναδικό απρόοπτο που συνέβη, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ήταν ένα πουλί που καρφώθηκε στο ελικόπτερο, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Τουρκικά ΜΜΕ για επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο:Νέα βαριά πρόκληση
Παράλληλα, η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί φαίνεται πως έχει προκαλέσει ενόχληση στην Άγκυρα, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στον τουρκικό Τύπο.

Η φιλοτουρκική εφημερίδα Yeni Safak έβαλε στο στόχαστρο την εν λόγω επίσκεψη κάνοντας λόγο για «νέα βαριά πρόκληση από την Ελλάδα».

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως το Καστελόριζο είναι ένα νησί που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να πετάξει από πάνω στρατιωτικό αεροπλάνο.

«Η πρόεδρος θα πάει με στρατιωτικό ελικόπτερο και θα τη συνοδεύουν F-16» αναφέρει η εφημερίδα.

Καστελόριζο Σακελλαροπούλου, Στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου: Δίχτυ ασφαλείας από τα ελληνικά φτεράLoading...