Ανησυχία στη NASA για τεράστιο αστεροειδή που κατευθύνεται προς τη Γη.


Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις του αστεροειδούς 388945 (2008 TZ3), καθώς αναμένεται να περάσει κοντά από τον πλανήτη μας στις 15 Μαΐου.

Ο τεράστιος βράχος υπολογίζεται ότι έχει πλάτος έως και 490 μέτρα σε σύγκριση με το εμβληματικό Empire State Building που έχει ύψος 443 μέτρων.

Ένας αστεροειδής αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή αν έπεφτε στη Γη. Ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος πανικού, καθώς ο αστεροειδής 388945 (2008 TZ3) θα περάσει από τη Γη σε απόσταση περίπου 3,5 εκατ. μιλίων.

Και μπορεί βέβαια να ακούγεται τεράστια απόσταση, αλλά σε σχέση με το μέγεθος του Διαστήματος, δεν είναι και τόσο μεγάλη απόσταση. Γι’ αυτό η NASA το παρακολουθεί και το έχει επισημάνει ως “στενή προσέγγιση”.

Εάν ένας αστεροειδής φτάσει σε απόσταση 4,65 εκατομμυρίων μιλίων και είναι μεγαλύτερος από ένα συγκεκριμένο μέγεθος, θεωρείται “δυνητικά επικίνδυνος”. Ο αστεροειδής της Κυριακής ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή.

Θα πρέπει να περάσει από την ασφαλή του απόσταση με ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη των 18.000 μιλίων την ώρα. Η NASA λέει ότι ο αστεροειδής θα πρέπει να περάσει από τη Γη γύρω στις 5:18 μ.μ. ET και 9:18 μ.μ. GMT.

   
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here