Πανηγυρίζουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για τις επιτυχίες των συριακών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία απέναντι στις ισλαμικές και τουρκικές δυνάμεις.

Η Δαμασκός έχει καταφέρει να απελευθερώσεις βασικές οδικές αρτηρίες, οι οποίες βρίσκονταν στα χέρια του εχθρού για 7 ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα, ο ρωσικός τύπος κάνει λόγο για «υστερία» που προκάλεσε ο Άσαντ στους Τούρκους τόσο για τις επιτυχίες κατά της Τουρκίας, όσο και για την αναγνώριση της γενοκτονίας της Αρμενίας, η οποία σαφώς και έχει την έγκριση της Μόσχας.Το ρωσικό ΥΠΕΘΑ προειδοποίησε την Άγκυρα να αποφύγει την αποστολή νέων στρατιωτικών δυνάμεων στην εν λόγω χώρα. Αυτό που απορρέει, προς το παρόν, από το Κρεμλίνο είναι ότι πρέπει να αποφευχθεί η απευθείας σύγκρουση ρωσικών και τουρκικών στρατιωτών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκληθεί παγκόσμια λαίλαπα, με αρχή την Μέση Ανατολή.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η ευθεία στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ τουρκικών και συριακών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας απειλεί να κλιμακώσει πλήρως την σχέση……μεταξύ των δύο γειτόνων και να καταστρέψει τη συμμαχία που δημιουργήθηκε μεταξύ της Τουρκίας και Ρωσίας.

Άλλωστε, η Τουρκία βρίσκεται εν μέσω οικονομικής ύφεσης και ολοένα και πιο απομονωμένη διεθνώς. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν συνάψει συμφωνίες για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων, οι οποίες αποκλείουν την Τουρκία. Αυτό έχει αναγκάσει την Τουρκία να στραφεί προς την κυβέρνηση της Τρίπολης, με την οποία συνήψε συμφωνίες.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η Άγκυρα ηττηθεί σε Συρία και Λιβύη δεν αποκλείεται να στραγεί προς το Αιγαίο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here