Αρχική » Επικίνδυνα παιχνίδια :Οι Τούρκοι στέλνουν πλοία νότια της Κρήτης

Επικίνδυνα παιχνίδια :Οι Τούρκοι στέλνουν πλοία νότια της Κρήτης

από admin
Επικίνδυνα παιχνίδια από το καθεστώς Ερντογάν – Σε ετοιμότητα το Πολεμικό

Επικίνδυνα παιχνίδια από το καθεστώς Ερντογάν – Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό, παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων

Την αδιάλλακτη και επικίνδυνη τακτική των προκλήσεων συνεχίζει να εφαρμόζει η Άγκυρα, την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει ζωές σε όλη τη χώρα. Με καθημερινές υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από το Αιγαίο αλλά και με παράνομες NAVTEX, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να βάλει «φωτιά« στην ανατολική Μεσόγειο , αγνοώντας ακόμα και την πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη.Σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες σχεδόν το σύνολο του ελληνικού στόλου, λόγω της υπό εξέλιξης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης Mavı Vatan.

Πρόκειται για μία άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαϊου, με το βασικό της σκέλος να διεξάγεται νότια της Κρήτης, αλλά και σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου και δυτικά της Κύπρου.

Την δύναμή τους προσπαθούν να επιδείξουν για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι, στέλνοντας συνάμα ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά πως δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω ως προς τις προκλητικές όσο και παράνομες διεκδικήσεις τους στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι άλλωστε το γεγονός πως φέτος η Mavı Vatan διεξάγεται σε δύο περιοχές που η Τουρκία επιχειρεί να οικειοποιηθεί ως προς τον υποθαλάσσιο πλούτο τους.Η πρώτη περιοχή αφορά νότια της Κρήτης, εκεί όπου η Άγκυρα χρησιμοποιεί το παράνομο σύμφωνο που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση Σάρατζ της Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, προκειμένου να προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Η δεύτερη περιοχή όπου πρόκειται να αναπτυχθεί το τουρκικό πολεμικό ναυτικό βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ρόδου και σε σχετικά κοντινή απόσταση με τη θαλάσσια ζώνη όπου δραστηριοποιείται το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ελληνική πλευρά λόγω της διεξαγωγής της άσκησης Mavı Vatan. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να θέσει υπό άμεση παρακολούθηση όλες τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards