Αρχική » Αλλάζουν 2 εμβόλια: Έρχονται μετατροπές μετά από σπάνιες, σοβαρές παρενέργειες

Αλλάζουν 2 εμβόλια: Έρχονται μετατροπές μετά από σπάνιες, σοβαρές παρενέργειες

από admin
Σκέρτσος: Ενδεχόμενο εισόδου σε κλειστούς χώρους μόνο με 3η δόση

Η Johnson & Johnson και η AstraZeneca διεξάγουν έρευνες πρώτου σταδίου για το κατά πόσον ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα εμβόλιά τους κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να ελαττώσουν ή και να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο κάποιων σπάνιων, αλλά σοβαρών, θρομβώσεων στο αίμα που συνδέονται με τα σκευάσματα, ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλούμενο πηγές κοντά στη διαδικασία που δεν κατονομάζονται.Οι φαρμακοβιομηχανίες Johnson & Johnson και AstraZeneca σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνεργάζονται για την έρευνα και με εξωτερικούς επιστήμονες.

Ταχέως αναπτυσσόμενες ενδείξεις για το πώς σχηματίζονται οι θρόμβοι – εν μέρει από ανεξάρτητους επιστήμονες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά – ενισχύουν τις ελπίδες για τον εντοπισμό της αιτίας (των θρομβώσεων) και ενδεχομένως να υπάρξει ανασχεδιασμός του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι το επόμενο έτος, σύμφωνα με ορισμένες από αυτές τις πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα και είναι κοντά στη διαδικασία. Είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε αν το καθένα από τα εμβόλια μπορούν να τροποποιηθούν, είτε εάν αυτό θα είχε νόημα από εμπορική άποψη διευκρίνισαν πάντως οι πηγές.Eκπρόσωπος της J&J δήλωσε ότι η εταιρεία υποστηρίζει τη «συνεχή έρευνα και ανάλυση καθώς συνεργάζεται με γιατρούς και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές». Από την πλευρά της, η AstraZeneca ανέφερε ότι «συνεργάζεται ενεργά με τις ρυθμιστικές αρχές και την επιστημονική κοινότητα για να κατανοήσει αυτά τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση με την κατάλληλη θεραπεία».

Σημειώνεται ότι εκτός από τα επιστημονικά εμπόδια, οι τροποποιήσεις ενδέχεται να απαιτούν αλλαγές στα δικαιώματα ιδιοκτησίας ή στις κανονιστικές εγκρίσεις. Ωστόσο, η άνευ προηγουμένου κλίμακα της πανδημίας και ο επείγων χαρακτήρας της διάθεσης εμβολίων κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να επισπεύσουν τη διαδικασία.

Πηγές: wsj.com, ΣΚΑΪLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards