Αρχική » Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός στην κεντρική χώρα- Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός στην κεντρική χώρα- Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην κεντρική χώρα- Προειδοποίηση για τσουνάμι

από Makis Elenis
Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός στην κεντρική χώρα- Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στο Τόκιο και σε όλη την περιοχή Καντό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά της Ιαπωνίας. Ο σεισμός, που σημειώθηκε την Πρωτοχρονιά, έγινε αισθητός στο Τόκιο και σε όλη την περιοχή Καντό.

Αρχικά το μέγεθος του σεισμού εκτιμήθηκε στα 7,4 Ρίχτερ αλλά αργότερα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, στους 7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), και στους 7,6 βαθμούς σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK δείχνουν κτίρια να καταρρέουν στην Ισικάουα, και σεισμικές δονήσεις να σείουν κτίρια στην πρωτεύουσα Τόκιο στην απέναντι ακτή. Επίσης, πάνω από 36.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις νομαρχίες Ισικάουα και Τογιάμα, όπως ανακοίνωσε η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Hokuriku Electric Power.

Μετά τον σεισμό, η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, κατά εκτίμησε ύψους έως και 5 μέτρων, κατά μήκος των παραλιακών περιοχών των νομαρχιών Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα. Ήδη καταγράφονται κύματα ύψους 40 εκατ. έως 1 μέτρου.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν εκδόσει προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους της Ισικάουα να μεταφερθούν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας μετέδωσε την είδηση γράφοντας με μεγάλα γράμματα το «ΕΚΚΕΝΩΣΗ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγο πριν ή αμέσως μετά στην ίδια περιοχή: ένας πρώτος μεγέθους 5,7 βαθμών στις 09:06 στο εσωτερικό, ένας άλλος μεγέθους 6,1 βαθμών στις 09:18, στη συνέχεια τρεις ακόμη μεγέθους 4,5 έως 4,8 βαθμών έως τις 09:16.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards