Αρχική » Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος: Αύξηση επιδότησης 80% ανεξαρτήτου εισοδήματος

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος: Αύξηση επιδότησης 80% ανεξαρτήτου εισοδήματος

από admin
Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος: Αύξηση επιδότησης 80% ανεξαρτήτου εισοδήματος

Τα μέτρα για την επιδότηση ρεύματος εξειδίκευσαν οι αρμόδιοι υπουργοί – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος

Η πρώτη παρέμβαση της κυβέρνησης όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος για τις μικρές επιχειρήσεις.

Το συνολικό κόστος αυτών των παρεμβάσεων εκτιμάται στα 640 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Στη συνέχεια ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μίλησε για μία πρωτόγνωρή ενεργειακή κρίση.

«Η επιδότηση θα αφορά όλες τις κύριες κατοικίες όπως δηλώνονται στο Ε1 ανεξαρτήτου εισοδήματος, ανεξαρτήτως τετραγωνικών και παρόχου. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα, αυξάνεται από τα 40 ευρώ τον μήνα Μάρτιο στα 72 ευρώ τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης επιδοτούμε με 270 ευρώ τη μεγαβατώρα από 150 ευρώ τον Μάρτιο. Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως και 300 κιλοβατώρες επιδοτούμε 210 τη μεγαβατώρα από 110 ευρώ τον Μάρτιο.

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο από 53 ευρώ τον Μάρτιο», ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

Για τις επιχειρήσεις η επιδότηση τον Απρίλιο φτάνει τα 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αρτοποιεία θα δοθεί πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και μέχρι 25 κιλοβατώρες.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο η επιδότηση συνεχίζεται στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης και αφορά 550.000 καταναλωτές

Για τις επιχειρήσεις, η επιδότηση για φυσικό αέριο θα είναι 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιμάκωσης της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων:

Η επιδότηση ρεύματος στα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται από το 70% στο 80% μεσο-σταθμικά της αύξησης για τις πρώτες 310 Kwh (90% για τις πρώτες 155 Kwh και 70% για 156-310 Kwh) για τον Απρίλιο με κόστος 218 εκατ. ευρώ.
Η επιδότηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται ώστε να καλύπτει περίπου το 50% της αύξησης για τον Απρίλιο, με κόστος 278 εκατ. ευρώ.
Δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος ύψους 110 εκατ. ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων ρεύματος της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου στις μικρές επιχειρήσεις.
Συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και τον Απρίλιο με 40 €/Kwh για τα νοικοκυριά και 20 €/Kwh για τις επιχειρήσεις, με κόστος 30 εκατ. ευρώ.

Για την επιδότηση σε μη οικιακά τιμολόγια
Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές η μοναδιαία τιμή της επιδότησης διπλασιάζεται από 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Μάρτιο σε 130 ευρώ τον Απρίλιο.

Η συνολική επιδότηση για τις μικρές επιχειρήσεις ανέρχεται στα 230 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αφορά εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα περίπτερα και άλλα και υπολογίζεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο.

Το συνολικό κόστος για επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Απρίλιο ανέρχεται στα 636 εκατ. ευρώ.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards